14 / 05 / 2024

afrika arazileri

afrika arazileri

Dünya'nın gözü Afrika arazilerinde! Nüfus projeksiyonunda 150 milyonluk rakam Türkiye’yi dünyada stratejik yatırımlara itiyor. Türkiye Afrika’da tarım ve hayvancılık yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye Afrika'nın altyapı projelerine imkan tanıyacak!

Afrika'daki büyükelçilik sayısını 39'a çıkaran ve de bölgeyle yakın ilişkiler kuran Türkiye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ziyareti ile altyapı projelerine imkan tanıyacak anlaşmalara imza attı.

Türkiye Afrika'da petrol arayacak!

TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, yurt içi ve yurt dışında arama yapan bir şirket olarak Afrika’da fırsatlar olduğunu, Orta Afrika’da çalışacaklarını söyledi. Edinilen bilgiye göre de TPAO Mozambik ve Angola’da petrol ve gaz arayacak.

Afrika’nın doğu kapısına ‘Mini Türkiye’ kurulacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi beraberindeki 100 kişilik iş adamı heyetiyle Doğu Afrika’nın giriş kapısı Cibuti’ye bir iş seyahati düzenledi. Cibuti’ye bir Özel Ekonomik Bölge kurulması için iki ülke ekonomi bakanları arasında bir anlaşma imzalandı.

İnşaatta yeni hedef Afrika!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye'de gayrimenkul pastası artık bize yetmeyecek. Afrika'ya, Amerika'ya, dışarı açılmak lazım"

Türkiye'nin inşaatta hedefi Afrika olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye’de gayrimenkul pastası artık bize yetmeyecek. Afrika’ya, Amerika’ya, dışarı açılmak lazım” dedi. Güllüce, kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulundu.

Arçelik Afrika pazarındaki ülke sayısını 39’a çıkardı!

Afrika’da ürün sattığı ülke sayısını 19’dan 39’a, kıtada Arçelik’in ihracattaki payını da yüzde 3.5’ten yüzde 14.5’e yükselten Koç Topluluğu, yeni hedefini Güneydoğu Asya olarak belirledi

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Büyükova projesiyle tarım arazileri dokunulmazlığa kavuşacak!

Verimli arazilerin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçirilecek "Büyükova" projesiyle tarım arazileri SİT alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak Bakanlık bu alanları web sayfasında ilan ederek kamuoyuna duyuracak.

Verimli tarım arazileri dokunulmazlığa kavuşuyor!

Arazi kullanım talepleri giderek artarken, tarım arazilerinin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçecek "Büyükova" projesiyle tarım arazileri sit alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak.

Ebola, Afrika turizmini hasta etti!

Batı Afrika'da görülen Ebola salgını, tüm kıta ülkelerinin ekonomisini ve turizmini olumsuz yönde etkiledi. Kıtada şimdiye kadar hiçbir Ebola vakasına rastlanmayan ülkeler bile küresel Ebola histerisinden payını aldı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki istikrarsızlık seramik sektörünü vurdu!

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ( UTSO ) Başkanı Mustafa Kuvvet, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki savaş ve çatışma ortamının, Türk seramik sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti.

Erdoğan Bayraktar'a Afrika'dan iş teklifi!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir kaç Afrika ülkesinden teklif aldığını belirterek, “50 binle 100 bini bulan toplu konut projelerinin başına geçmemi istiyorlar. 4-5 aydır görüşüyorum ama kabul etmedim” dedi.

Afrika'dan Erdoğan Bayraktar'a iş teklifi! Toplu konut projelerinin başına mı geçecek?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir kaç Afrika ülkesinden teklif aldığını belirterek, “50 binle 100 bini bulan toplu konut projelerinin başına geçmemi istiyorlar. 4-5 aydır görüşüyorum ama kabul etmedim” dedi.

afrika arazileri Haberi

afrika arazileri

Türkiye, gelecek vizyonu olarak belirlediği ve Türkiye nüfusunun 150 milyona ulaşacağı hedefiyle Afrika'da tarım ve hayvancılık yapmaya hazırlanıyor. Oluşabilecek gıda sorununa şimdiden çözümler üretmeye başlayan Türkiye, bu kapsamda ilk olarak Sudan'da bir pilot çiftlik kuracak. 



200 MİLYON HEKTAR KİRALANDI 

Dünyada gelişmiş ülkeler ve büyük şirketler şu anda çeşitli ülkelerde, özellikle Afrika ülkelerinde arazi kiralama yoluna gidiyor. Şu anda dünyada 200 milyon hektar arazi, kiralanmış ya da diğer ülkeler tarafından satın alınmış durumda. Bu kapsamda ABD 7.1 milyon hektar, İngiltere 3 milyon, Hindistan 2 milyon hektar arazi kiralamış durumda. Sudan'da 780 bin hektar arazi kiralayan ve bu amaçla ön sözleşme imzalayan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Sudan ile TİGEM iştiraki bir ortak şirketin kurulmasına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. İki ülke arasında imzalanan anlaşma...