01 / 05 / 2024

afrika hastane yatırımları

afrika hastane yatırımları

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

ACENDIS Ortadoğu ve Afrika'da yatırım yapacak!

Yurtiçi ve yurtdışında 200’ün üzerinde Hastane projesine imza atan Almanya merkezli Türk firması ACENDIS, 2016 yılında, yurtdışı hastane projelerinde Ortadoğu ve Afrika pazarlarına ağırlık vereceğini açıkladı.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Gözde Grubu'ndan İzmir'e 100 milyon dolarlık hastane yatırımı!

Sağlık ve inşaat yatırımlarıyla adından söz ettiren Gözde Grubu İzmir'e yeni bir hastane yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Firma İzmir'de Özel Sağlık Hastanesi inşaatı için çalışmalara başladı. 

Hatay'da hastane yatırımları hız kesmiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'daki sağlık tesisi ve hastane yatırımlarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Medicana 2021'de hastane yatırımlarına devam edecek! 

Medicana Sağlık Grubu pandemide frene basmadı. Ataşehir hastanesini açmaya hazırlanan grubun yönetim kurulu başkanı Hüseyin Bozkurt, "2021'de İstanbul'da Ataköy ve Zincirlikuyu'da yeni hastane yatırımlarımız olacak" diyor.

Acıbadem, yurtdışında hastane yatırımlarına hazırlanıyor!

Sağlık alanında verdiği hizmetlerle adından söz ettiren Acıbadem Grubu, yurt dışında hastane açmaya hazırlanıyor. Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdürü Tahsin Güney, özellikle Balkanlar'da yatırım yapmayı düşündüklerini dile getirdi. 

Türkiye'den Afrika'ya yatırımlar 46 milyar dolara ulaştı!

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında gelen Afrika ülkelerine yatırım hızla artarken, yılın 9 ayında "kara kıtaya" 11,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye, Afrika'ya en çok sanayi ürünleri sattı.

TAV'dan Balkanlar ve Afrika'ya yatırım planı!

20 ülkede yatırımları bulunan TAV Havalimanları Holding'in İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Balkanlar ve Afrika'da yatırıma ağırlık vereceklerini söyledi.

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Petkim Limanı ile Ankara Etlik’te hastane yatırımlarının dahil olduğu projelere ve KOBİ’lere 800 milyon euroluk kredi desteği verecek.

Mardin'de 6-7 Ekim olayları turizmi vurdu, yatırımlar askıda!

Uzun yıllardır ilk kez şehir merkezinin çatışmalara sahne olması Mardinlileri ürkütmüş. Sokaklar son dönemde erkenden boşalıyor. Dev otel, tatil köyü ve hastane yatırımları askıya alınmış.

Sağlık yatırımları 2014 yılında da devam edecek!

Geçtiğimiz yıl yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen sağlık sektörü, 2014’e de büyüme parolasıyla başladı. Hastane zincirleri yeni yatırımlar için düğmeye basarken, birleşme ve satın almalar için de fırsat kolluyor

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü inşaat mühendisi alacak!

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü yeni yapılacak olan hastane projesi için inşaat mühendisi arıyor...

Jones Lang LaSalle'nin Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu!

Jones Lang LaSalle'nin en son yayınladığı Otel Yatırımları Değerlendirmesi Raporu’na göre; 2012’de Avrupa Orta Doğu ve Afrika’daki Otel alım/satım hacmi 8,5 Milyar Euro’ya ulaştı...

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

afrika hastane yatırımları Haberi

afrika hastane yatırımları

Taca İnşaat, Türkiye’de adını daha çok otel ve AVM müteahhitliği ile duyurdu. Türkiye’nin ilk AVM’si olan İstanbul Bakırköy’deki Galeria’nın müteahhitliğini yapan Taca, Antalya, Denizli ve Mersin’de de bu alanda projeler gerçekleştirdi. Antalya’nın bin yataklı ilk otelini inşa eden şirket, Antalya Expo Kule ve Kongre Merkezimin müteahhidi olarak da biliniyor.


Taca’nın Türkiye’de yürüyen projeleri arasında İstanbul Modern karşısında inşa edilen 120 yataklı otel yatırımı da var. Türkiye’de beş otel daha kurmayı planlayan şirket, yurtdışında da önemli işler yapıyor. Ekonomist dergisi, Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt’tan aldığı bilgiye göre, şirket Cibuti’de 5 yıldızlı otelin müteahhitliğini üstlendi.


Afrika’nın hızlı büyüyen bu ülkesinde Japon sağlık devi Tokushukai ile de bir ortaklık yapıldı.Dünya genelinde 320 hastanesi bulunan Japon devin Afrika’da başlattığı ve kâr amacı...