28 / 04 / 2024

afrikada disneyland

afrikada disneyland

Güney Afrika'da hız kazanan turizm potansiyeli 'Disneyland' ile taçlanacak. Zimbabve'de Victoria Şelaleleri'ne çok yakın dev bir arazide 'Disneyland' benzeri ikonik bir eğlence parkı kurulması planlanıyor...

Melih Gökçek: Ankapark dünyanın en ucuza mal olan parkı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ı Disneyland ile kıyaslayarak, dünyanın en ucuza mal olan parkı olduğunu belirtti...

Ankapark 2019'da açılıyor!

Türkiye'nin Disneyland'i olarak adlandırılan Ankapark'ın 2019 yılının başlarında açılması planlanıyor.

Ankapark ne zaman açılacak? İşte o tarih!

Türkiye'nin Disneyland'i olarak adlandırılan Ankapark'ın ihalesi yapıldı. Peki Ankapark ne zaman açılacak?

Elit Manzara’da Disneyland seyahati hediye!

Elit Manzara projesinin 23 Nisan kampanyası çocukları sevindirecek. Elit Manzara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara Disneyland seyahati hediye ediyor.

Atatürk Havalimanı'na Disneyland önerisi!

İstanbul'daki 3. havalimanına taşınacak olan Atatürk Havalimanı için değişik bir öneri geldi. ISTTA İkinci Başkanı Korkmaz, havalimanı arazisine Paris’in Disneyland modeliyle eğlence merkezi kurulmasını önerdi...

Osmaniye’nin Disneyland’ı Masal Park açıldı!

100 milyon TL yatırımla şehrin merkezine yapılan Osmaniye'nin Disneyland'ı olarak bilinen Masal Park'ın açılışı 14 Ocak Pazar günü çok sayıda yetkilinin katıldığı bir törenle yapıldı... 

Eston Şehir Mahallem etkiliğinde Disneyland hediyesi!

Bahçeşehir’de hayata geçirilen Eston Şehir Mahallem'de hafta sonu etkinlikleri sürüyor. 7 Mayıs Pazar eğlencesine katılan davetlilere Paris Disneyland tatili hediye edilecek.

Londra'ya Disneyland'a rakip eğlence merkezi geliyor!

Londra'da 3.5 milyar pound yatırımla inşa edilecek Paramount London Entertainment isimli eğlence merkezi, Disneyland'a rakip olacak. Eğlence merkezinin 2021'de açılması planlanıyor.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı alanına disneyland talebi!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının bulunduğu alan disneyland olabileceği gibi film platolarının olduğu bir alana da dönüşebilir." dedi.

Arap yatırımcılarından Karadeniz'e milyarlık yatırımlar!

Arap yatırımcılar Türkiye’ye akın etti. Dubaili Armada Grup, Trabzon’da 1 milyar dolar yatırımla ayyıldız konseptinde otel, kongre merkezi ve marina inşa edecek. Suudi Emaar ise Karadeniz’e ‘Disneyland’ı getirmeyi planlıyor.

Antalya The Land of Legends Theme Park, Disneyland’a rakip!

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Antalya Belek’te 1 Temmuz’da kapılarını açacak ‘The Land of Legends Theme Park’ hakkında bilgi verdi. Tamince, yeni bir destinasyon yarattıklarını söyledi.

Disneyland'lere Star Wars tema parkı kuruluyor!

Amerikalı yapım şirketi Disney California ve Florida'da bulunan Disneyland'lerde 14 dönümlük arazi üzerine 2 adet Star Wars tema parkı inşa etmeye başladı.

Şanghay'a Disneyland geliyor!

Dünyanın en büyük eğlence parkı ve önemli turizm merkezlerinden olan Disneyland zincirine bir yenisi de Çin'in Şanghay şehrinde ekleniyor. Eğlence parkıyla ilgili gizli yürütülen planların detayları ise ortaya çıktı.

afrikada disneyland Haberi

afrikada disneyland


Turizmde potansiyelini uyandırmak için atağa kalkan Güney Afrika, 'batının eğlence tarzı'nı bölgeye taşıyacak. Zimbabve'de 'Disneyland' benzeri dev bir eğlence parkı kurulması planlanıyor. Proje şimdiden 'Afrika'nın Disneyland'i olarak görülüyor.


ŞELALE MANZARASINDA YOK YOK


Victoria Şelaleleri'ne yakın dev bir arazide kurulması planlanan ikonik tema parkın 300 milyon dolara malolması tahmin ediliyor. Guardian'da yer alan habere göre, devasa parkta, eğlence tesislerinden kumarhanelere, otelden kongre merkezine kadar çok sayıda yatırım yer alacak. 


HAVAALANINA YAKIN OLACAK


Projenin bir diğer özelliği de havaalanına yakın inşa edilecek olması. Bu sayede hem turistlerin ilgisini çekecek hem de projede yer alan otel sayesinde havaalanında inen misafirler buraya çekilecek. 


BATI EĞLENCESİ AFRİKA'YA UYAR MI?


Projeyle, bölgenin turistler için ne kadar güvenli bir yer olduğunun da kanıtlanmaya çalışılacağı belirtilirken, bir yandan da eleştiriler sürüyor. Batının eğlence...