15 / 05 / 2024

Afrikanın kerpiç sarayı

Afrikanın kerpiç sarayı

Batı Afrika ülkesi Mali'nin sembolü olan Djenne Ulu Cami, dünyanın en büyük kerpiç camisi olmasının yanında yaklaşık bin yıllık tarihiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor...

Mimaride eskiye dönüş: Kerpiç ve ahşap evler!

‘Sürdürülebilir konut yarışması’ Solar Decathlon Afrika’dan üç ödülle dönen evin temelinde yosun bulunuyor. Uzmanlar, mimaride ve kentleşmede değişim şart diyor ve ekliyor, "İstanbul’u yüzde 100 dönüştüremeyiz ama olduğundan yüzde 30 daha iyi konuma getirebiliriz."

TOKİ Konya Sarayönü başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü projesi için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

Vitriol İnşaat Sarayı ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vitriol İnşaat Sarayı ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Misagh Shahmohammadi ve Yunus Emre Nural ortaklığında kuruldu.

TOKİ Konya Ladik başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü Ladik projesi için başvuru dönemi başladı.

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

Donald Trump’ın kutuplaştırıcı politikaları servetine zarar veriyor!

Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki görevi ve kutuplaştırıcı politikaları net servetine zarar veriyor. Ama başkanlığı paraya çevirmeyi denemiyor da değil.

Sonsuz Şükran köyünün kerpiç evleri betona alternatif oldu!

Konya'nın Hüyük ilçesinde sanatçılar tarafından 9 yıl önce kurulan Sonsuz Şükran köyünde inşa edilen özgün tasarıma sahip kerpiçevler, yüksek katlı beton binalara alternatif olarak ön planda tutuluyor. 

TOKİ Konya Sarayönü'nde sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor. 

Konya Sarayönü TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü projesinde yer alan 58 adet konutun kura çekilişi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Proje için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Konya Sarayönü kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü projesinde yer alan 58 adet konutun kura çekilişi gerçekleşti.

Konya Sarayönü Şehir Konağı hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Sarayönü İlçesi’nde iki önemli yatırımı daha hayata geçiriyor.

Konya Sarayönü TOKİ Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü'nden hayata geçireceği 79 adet konutun ihalesini gerçekleştirdi.

Aydın Emlak Sarayı hizmete açıldı!

Nazilli'de yeni emlak ofisi ''Emlak Sarayı'' düzenlenen törenle açıldı. Emlak Sarayı'nın açılışına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık katıldı.

Afrikanın kerpiç sarayı Haberi

Afrikanın kerpiç sarayı

Afrika'nın en önemli sembollerinden ve dünyanın en büyük kerpiç yapısı Djenne Ulu Cami'yi, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de anılan Batı Afrika ülkesi Mali'nin sembolü olan Djenne Ulu Cami, dünyanın en büyük kerpiç camisi olmasının yanında yaklaşık bin yıllık tarihiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.


Mali'nin ücra köşelerinden Djenne bölgesinde bulunan cami, eski Mali Krallığı'nın bölgeye kazandırdığı en önemli eser olarak Kara Kıta'daki tüm Müslümanlar için önem taşıyor.


Djenne, Mali'nin başkenti Bamako'nun kuzeyindeki ayrılıkçı Tuareglere sınır olan Mopti bölgesinde yer alıyor. Bani nehrinin taşkın havzasında kurulan Djenne, yağmur sezonunda üç tarafı sularla çevrili yarımada haline dönüşüyor.


Timbuktu'ya giden ticaret rotası üzerinde yer alan bölgede İslam'ın ilk izleri 13. yüzyılda görülmeye başladı. Böylece bölgeye has malzemeyle inşa edilen cami aynı zamanda Mağrib mimarisinin özelliklerini...