02 / 05 / 2024

afyon izmir yht

afyon izmir yht

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Zafer Havalimanımızı hizmete açtık, İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5 saate inecek" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate iniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Zafer Havalimanımızı hizmete açtık, İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5 saate inecek" ifadelerini kullandı.

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir YHT hatlarının maliyeti 90 milyar TL arttı!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Ankara-Sivas YHT hattında 40 milyar, Ankara-İzmir YHT hattında ise 50 milyar liralık maliyet artışı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Ankara İzmir YHT projesi tünel inşaatında ışık göründü!

Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3,5 saate düşürecek dev projenin TBM tünelinde ışık göründü. Türkiye'nin en geniş TBM tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi'nin inşaatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesinin ihalesi mecliste!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir yüksek standartlı demiryolu projesi için yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İzmir YHT hattı için geri sayım başladı!

İzmir ulaşım yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Temeli 2012'de atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı için geri sayım süreci başladı...

Ankara-İzmir YHT Projesi'ne ilişkin 8 soru TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'ni meclis gündemine taşıdı. Sındır sorularını Bakan Turhan'a sordu..

Ankara-İzmir YHT Projesi'ne ilişkin 8 soru TBMM'de!

Ankara İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin 8 soru meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır sorularının Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

İzmir-Ankara YHT 2020'de tamam!

2020 yılında açılması planlanan İzmir-Ankara YHT tamamlandığında Ankara ile İzmir arasındaki süre 3 saat 30 dakikaya inecek. 

Ankara-İzmir YHT test sürüşleri 2018'de başlıyor!

İzmir ile Ankara arasındaki tren yolculuğu süresini 3.5 saate indirecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin test sürüşleri 2018 yılında başlayacak. 

Ankara-İzmir YHT 2019'da tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT hattında inşaatın 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

İzmir-Ankara YHT çalışmaları son sürat devam!

İzmir ile Ankara arasındaki tren yolculuğu süresini 3.5 saate indirecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmalar devam ediyor

afyon izmir yht Haberi

afyon izmir yht


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2023 hedefleri arasında yer alan diğer hızlı tren projeleriyle Afyonkarahisar-İstanbul 2 saat 25 dakikaya, Afyonkarahisar-Sivas ise 3,5 saate düşeceğini bildirdi.


Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımlarla alakalı değerlendirmelerde bulunarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından son 12 yılda 2 milyar 450 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını kaydetti.  Eroğlu "Zafer Havalimanımızı hizmete açtık, İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5 saate inecek" ifadelerini kullandı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun twitterdan yaptığı açıklama: