14 / 05 / 2024

afyon Kentsel arkeolojik sit alanları

afyon Kentsel arkeolojik sit alanları

Mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle daha kıymetli alanlar oluyor. Bu alanlarda yapılaşmaya izin verilmiyor. Peki, kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Afyon'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Afyon'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi. 

Afyon Bolvadin'deki 2. kentsel dönüşüm projesi başladı!

Bolvadin Belediyesinin büyük önem verdiği ve ilk örneğini geçen yıl gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm’de 2. projenin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Afyon'da kentsel dönüşüm planlama aşamasında!

Belediye Başkan Yardımcısı Afyer Örten, şehrin iki bölgesinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmasının planlama aşamasında olduğunu söyledi. Örten, planlamanın en kısa sürede tamamlanması için cansiperane çalışıldığını vurguladı.

Afyon Çay'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Çay ilçe merkezindeki hasarlı, görüntü kirliliği yapan ve çökme tehlikesi olan eski tarihi değeri olmayan yapıların kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmasına başlandı.

Afyon Sandıklı'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçe merkezindeki hasarlı, görüntü kirliliği yapan ve çökme tehlikesi olan eski ve tarihi değeri olmayan yapıların kentsel dönüşüm projesi kapsamına da uygun şekilde yıkılmasına başlandı.

Afyon Dinar'da kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Dere Mahallesi'nin ilçenin en geri bırakılmış mahallesi olduğunu gözlemlediğini belirten Köksal, acilen mahallede kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Afyon kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

KENTSEL dönüşüm projesi kapsamında Dinar Suçıkan Mahallesinde bulunan boşaltılmış evlerin yıkımı belediye ekip ve iş makineleri tarafından devam ediyor.

Afyon Dinar kentsel dönüşümde yıkımlar devam ediyor!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Dinar Suçıkan Mahallesinde bulunan boşaltılmış evlerin yıkımı belediye ekip ve iş makineleri tarafından devam ediyor.

Afyon'da 2 bin 198 bina kentsel dönüşüme girecek!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Afyon'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Cami ve İmaret Cami çevresi olarak adlandırılan alanda toplam 2 bin 198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Kartal kentsel dönüşümde öncü!

Kartal Afyon Kale Spor Derneği'ni ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, yerinde dönüşüm, deprem dönüşümü ve kentsel dönüşümde Kartal Belediyesi'nin öncü olduğunu da belirtti.

Afyon Dinar'da kentsel dönüşüm başladı!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Suçıkan Mahallesinde bulunan boşaltılmış evlerin yıkımına belediye tarafından başlandı. Suçıkan Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın hak sahibi olduğu, 110 konutlara taşınma işlemi tamamlandı

Yasin Sezer kentsel dönüşümle ilgili kitap yazdı!

AFYON İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ile 2 bin dava dosyasının incelemesini yapan Prof . Dr. Yasin Sezer, Kentsel yenilemenin önündeki engelleri bir kitapta topladı...

afyon Kentsel arkeolojik sit alanları Haberi

afyon Kentsel arkeolojik sit alanları

Kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

Arkeolojik sit alanları ile birlikte korunması gerekli kentsel dokuları içeren ve bu özellikleri ile bütünlük arz eden korumaya yönelik özel planlama gerektiren alanlar kentsel arkeolojik sit alanları deniyor. 


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 702 Sayılı İlke Kararında kentsel arkeolojik sit alanı; “2863 sayılı Kanun kapsamına giren arkeolojik sit alanları ile birlikte korunması gerekli kentsel dokuları içeren ve bu özellikleri ile bütünlük arz eden korumaya yönelik özel planlama gerektiren alanlar kentsel arkeolojik sit alanları” olarak tanımlanıyor.


Mevzuatta var olan kentsel arkeolojik sit alanı statüsü, karma sit alanlarının ihtiyaç duyacağı statüleri tanımlamaktan uzaktır. Koruma altına alınan alanlarda var olan taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının niteliklerine göre, ikili, üçlü hatta dörtlü farklı sit özelliği gösteren alanların ihtiyaç...