16 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Cemevi

Afyonkarahisar Cemevi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yenice Mahallesi'nde inşa edilen Cemevi'nin çalışmalarını inceledi. Çoban, yapım aşamalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Afyonkarahisar Yenice Cemevi bu yıl içinde bitecek!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yenice Mahallesi'nde inşa edilen Cemevi'nin çalışmalarını inceledi. Çoban, yapım aşamalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Afyonkarahisar'da belediyeye ait arsa 7 milyon TL'ye satılıyor!

Afyonkarahisar Çetinkaya Mahallesi'nde yer alan belediyeye ait arsa 7 milyon TL'den ihaleye çıkıyor. Söz konusu arsanın ihalesi 3 Eylül'de Belediye Hizmet Binası Encümen Salonu'nda yapılacak...

Afyonkarahisar'da valilik yapı firmalarını yakın takibe aldı!

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'ndan 1 milyon 662 bin 983 TL'ye 6 adet arsa!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Afyonkarahisar'ın Merkez ilçesinde yer alan 6 adet arsayı 20 Ağustos 2014 tarihinde saat 14:00 ile 14:50 arasında ihaleye çıkarıyor..

Afyonkarahisar'da 1 milyon 135 bin TL'ye satılık arsa!

Afyonkarahisar İli Merkez'de yer alan arsanın toplam bedeli 1 milyon 135 bin TL olarak belirlendi. Arsanın satışı Afyonkarahisar 5. İcra Dairesi tarafından 28 Ağustos 2014 günü yapılacak.

Afyonkarahisar'da bir arazide yangın çıktı!

Afyonkarahisar merkezde hububat ekili alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.Ekipler, otluk alana sıçramaması için iş makinası kullanılan çalışmalarda yangının, yerleşim yerleri ve okullara sıçramaması için yoğun çaba gösterdi.

Burhanettin Çoban: Afyonkarahisar'a son beş yılda 225 milyon TL yatırım yaptık!

Burhanettin Çoban Afyonkarahisar'daki başkanlık dönemim süresince yaklaşık 530 milyon TL'yi bulan belediye gelirlerinin 225 milyon TL'si yatırıma harcandı. Geçmiş dönemlerden kalan 40 milyon TL'lik borcu da geçen beş yıllık süre zarfında ödedik...

Afyonkarahisar Belediyesi Fotovoltaik Güneş Enerji Santrali kuracak!

Afyonkarahisar Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde kuracağı Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali ile tesisin elektrik ihtiyacının karşılanıp, Oksijen Bazlı Klor Üretim jeneratör Sistemi ile sofra tuzundan klor üretecek...

Afyonkarahisar'da yangın çıktı!

Afyonkarahisar'da yangın çıktı. Yerleşim birimlerine yakın arazide çıkan yangında 10 dönümlük alan zarar gördü. Ekipler, alevlerin evlere sıçramaması için "şapşap" diye tabir edilen araçlarla müdahale etti.

Afyonkarahisar'a geçen yıl 69 bin turist geldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, 2013 yılında Afyonkarahisar'a 69 bin 579 yabancı turistin geldiğini belirtti.Akyol, sosyal ve ekonomik gelişmelere paralel olarak arttığını kaydetti...

Afyonkarahisar'da satılık 2 adet gayrimenkul: 15 milyon 193 bin liraya!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Afyonkarahisar Akşin Köyü'nde yer alan 2 adet arsayı arsayı satışa çıkardı. İhale 2 Temmuz 2014 tarihinde saat 14:00'te Karaman İş Merkezinde bulunan Belediye Hizmet Binası Encümen Salonunda gerçekleştirilecek.

Sarıyer'de inşa edilen cemevi dört ay sonra hizmete girecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağışladığı Sarıyer’deki arsanın üzerinde yükselen cemevi dört ay sonra hizmete girecek. Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Sait Kıral İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti...

Afyonkarahisar'da 450 bin metrekarede kentsel dönüşüm başladı!

Afyonkarahisar'da, 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' kapsamında ihaleyi alan ve çalışma yapacak firmayla belediye arasında sözleşme imzalandı. Mısri Cami'nde 170 bin metrekare, Örenbağ'da da 250 bin metrekarenin dönüşmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar Cemevi Haberi

Afyonkarahisar Cemevi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, belediye tarafından Yenice Mahallesi'nde yaptırılan Cemevi'nin inşaat alanını inceledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, inşaatta kullanılan malzemeler ve yapım aşamalarıyla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


Çoban, "Görevimizde geride kalan sekiz yılda, alevi kanaat önderleri ve alevi derneklerimizle her zaman çok güzel ilişkiler içerisinde olduk. Dolayısıyla Afyon'da yaşayan alevi kardeşlerimize böyle bir Cemevi'ni kazandırmak bize de büyük mutluluk veriyor. Özgün bir proje olarak ortaya çıkan bu binada, Cem salonu, alevi dedelerimize ait özel odalar, kurban kesim yerleri, cenaze muhafaza yerleri, gasil hane, sohbet, toplantı ve ikram odaları gibi birçok ayrıntı olacak. İnşallah bu yıl içerisinde bitirip açılışını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.


Afyonkarahisar'a birçok ilden özellikle belediyelerden proje için taleplerde geldiğini...