29 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Yenice Cemevi bu yıl içinde bitecek!

Afyonkarahisar Yenice Cemevi bu yıl içinde bitecek!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yenice Mahallesi'nde inşa edilen Cemevi'nin çalışmalarını inceledi. Çoban, yapım aşamalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.



Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, belediye tarafından Yenice Mahallesi'nde yaptırılan Cemevi'nin inşaat alanını inceledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, inşaatta kullanılan malzemeler ve yapım aşamalarıyla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


Çoban, "Görevimizde geride kalan sekiz yılda, alevi kanaat önderleri ve alevi derneklerimizle her zaman çok güzel ilişkiler içerisinde olduk. Dolayısıyla Afyon'da yaşayan alevi kardeşlerimize böyle bir Cemevi'ni kazandırmak bize de büyük mutluluk veriyor. Özgün bir proje olarak ortaya çıkan bu binada, Cem salonu, alevi dedelerimize ait özel odalar, kurban kesim yerleri, cenaze muhafaza yerleri, gasil hane, sohbet, toplantı ve ikram odaları gibi birçok ayrıntı olacak. İnşallah bu yıl içerisinde bitirip açılışını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.


Afyonkarahisar'a birçok ilden özellikle belediyelerden proje için taleplerde geldiğini belirten Çoban, "Şimdiye kadar üç şehre gelen talep doğrultusunda projemizi gönderdik. Tamamlandığı zaman da birçok ilden hem belediye yetkilileri hem de alevi derneklerinin ilimize gelerek Cemevi'nde incelemelerde bulunacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Ana Haber Gazetesi


Geri Dön