28 / 04 / 2024

Özsüt, Azerbaycan Bakü şubesini bu yıl içinde açacak!

Özsüt, Azerbaycan Bakü şubesini bu yıl içinde açacak!

Yurtdışında ilk şubesini KKTC'de açan Özsüt, fizibilitesini tamamladığı Azerbaycan Bakü şubesini de bu yıl içinde açmayı planlıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde şube sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyor...




Yurtdışında ilk şubesini KKTC'de açan Özsüt, fizibilitesini tamamladığı Azerbaycan Bakü şubesini de bu yıl içinde açmayı planlıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde şube sayısını 200'e çıkarmayı hedefleyen ve Osmanlı tatlılarını müşterileriyle buluşturan Özsüt, dondurmasıyla da iddialı. 


Şu anda KKTC'de ve Türkiye genelinde 44 şehirde 182'si aktif, beş tanesi ise açümayı bekleyen bayiye sahip oldukları bilgisini veren Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, bugün 10 bin metrekarelik fabrika alanı ve bin 500 metrekarelik soğuk hava deposuyla hizmet verdiklerini söyledi. 3 bin kişiyi istihdam ettiklerini belirten Çullu, ayrıca Türkiye çapında günlük pasta dağıtımı yapan tek firma olduklarını savundu. Gelecek dönemde Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine yapacakları yatırımlar konusunda fizibilite çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Çullu, öncelikli hedeflerinin Azerbaycan'da fizibilite çalışmaları tamamlanan şubelerini açmak olduğunu söyledi. Son beş yılda dört kat büyüdüklerini vurgulayan Çullu, 2009'da 36 milyon TL olan gelirlerinin geçen yıl 100 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti. 

"Her yıl 20 yeni şubeyi Özsüt bünyesine dahil etmeyi planlıyoruz" Bu yıl 110 milyon TL gelir elde etmeyi amaçladıklarına dikkat çeken Çullu, "Önümüzdeki beş yılda, her yıl 20 şube açarak 200 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda şubelerimiz özelinde iki farklı konsept ile misafirlerimizi buluşturacağız. Türkiye'nin ekmek ve unlu mamül kültürünün gelişmesine ön ayak olacak Fırıncala mağazamızı ilk olarak Alsancak'ta açacağız. Ardından ülkemize yayılması için çalışacağız. Dünya trendlerini takip ediyor, bunları Özsüt'e uyarlıyoruz. Bu kapsamda diğer yeniliğimiz ise mağazalarımızın içinde açacağımız 'shop in shop' konseptimiz. Mağazalarımız bir köşesinde müşterilerimizin Özsüt markalı ürünlerimizi bulabilecekleri bir alan yaratacağız. Bu alanlarda müşterilerimiz ilgilendikleri ürüne kendileri kolaylıkla ulaşabilecek, inceleyebilecek ve rahatça alışveriş edebilecek" şeklinde konuştu. 


Özsüt markasının yenilikçi kimliğini pasta etrafında kurguladıklarını dile getiren Çullu, 'Benim Özsüt Pastam Yarışması'yla yeni pastacıların yetişmesine önayak olduklarını da vurguladı. Ayrıca Özsüt Akademilerde pasta konusundaki eğitimleriyle ve yılda iki defa yeniledikleri menüleriyle müşterilerine farklı tatlar sunduklarını kaydeden Çullu, "Katkı maddesi içermeyen geleneksel Türk yoğurdunu sağlıklı yöntemlerle sunmak adına  İzmir  Teknoloji Enstitüsü ile yürüttüğümüz çalışmalarda Ege florasından 357 farklı çeşitte maya toplayarak çalışmamıza başladık. Bu mayalardan 180 farklı kombinasyon oluşturarak kullanılabilir 18 maya çeşidi ürettik. Ürettiğimiz bu mayaların testleri sonucunda iki adet mayanın yoğurt yapımına uygun olduğunu tespit ettik. 2012 yılında kendi tesislerimizde -80 derecede muhafaza ettiğimiz bu mayalarımızla yoğurt üretimimize başladık" dedi. 



Dünya Focus


Geri Dön