02 / 05 / 2024

Sarıyer'de inşa edilen cemevi dört ay sonra hizmete girecek!

Sarıyer'de inşa edilen cemevi dört ay sonra hizmete girecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağışladığı Sarıyer’deki arsanın üzerinde yükselen cemevi dört ay sonra hizmete girecek. Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Sait Kıral İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağışladığı Sarıyer’deki arsanın üzerinde yükselen cemevi dört ay sonra hizmete girecek. Yedi yıldır uygun bir yer aradıklarını belirterek, seslerine kulak veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür eden Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Sait Kıral şunları söyledi: 


ŞEYTANI SEVİNDİRMEYELİM


Burası Alevilikle ilgili ön yargıları çürütmek için de bir merkez olacak. Cemevi de cami de ibadethanedir. Senlik benlik düşünülemez, düşünen insan şeytanı sevindirir, maskarası olur. Gönül kapısı nereyi isterse o kapıdan içeri girsinler. İsteyen herkes gelip burada namazını kılabilir. Aydın Sünni kardeşlerimiz bizi çok iyi anlıyorlar. Allah’ın cemalini görmek istersen dost dediğin insanın yüzünü, kaşını, gözünü, simasını çok iyi oku. Sen Allah'ın varlığını orada hissetmezsen zavallısın. Onun için Allah'a ibadet yapılacak yerler önce Allah'ın rızasına dayanır. Orada dostluk barış paylaşım hak rıza lokması dağılır. 


3 MİLYON 600 BİN LİRA 


Yapımı için vatandaşların ve hayırsever işadamları el ele verdiği cemevi 3 milyon 600 bin liraya mal oldu. 6 kattan oluşan binada; konferans salonundan aşevine, kurban kesim merkezinden kütüphaneye kadar pek çok sosyal bölüm bulunuyor. 


KUBBEDE 12 İMAM TEMSİLİ


Cemevinin çatısında 12 İmam’ı (Ali, Hasan, Hüseyin, Zeynel Abidin, Muhammed el-Bakır, Cafer-i Sadık, Musa el-Kâzım, Ali er-Rıza, Muhammed el-Cevâd, Ali Naki, Hasan el-Askeri ve Muhammed Mehdi) temsilen onikigen kubbe bulunuyor. Yüksekliği 13 metre olan kubbe özel camlarla süslenecek.  


BİR TANE BİLE AĞAÇ KESİLMEDİ


İnşaatın temeli atılmadan önce ağaçların kesildiği yönünde asılsız haberlere isyan eden Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Sait Kıral, şunları söyledi: Biz ağaç seven insanlarız. Bir kalem boyunda bile ağaç kesilmedi. Bunları yayanlar bize iftira ediyor.


Geri Dön