08 / 05 / 2024

Afyonkarahisar restorasyon

Afyonkarahisar restorasyon

Birbirinden değerli eserlere sahip çıkmayı gelenek haline getiren Afyonkarahisar Belediyesi, bu kez de Akmescit Mahallesi’nde Kültür Evleri'ni restore edecek.

Afyonkarahisar'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restore edilen Kültür ve Sanat Merkezi, Bedesten Çarşısı ve Ot Pazarı Camii etrafında incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Afyonkarahisar Yoncaaltı Camii ilkbahara hazır!

Afyonkarahisar’da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri olan Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz ilerlediği belirtilerek, caminin gelecek ilkbahara kadar hazır olabileceği belirtildi.

Afyonkarahisar'da Yoncaaltı Camii restore ediliyor!

Afyonkarahisar'da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz bir şekilde ilerlediği belirtildi.

Afyonkarahisar Bedesten Çarşısı restorasyonunda son durum ne?

Afyonkarahisar’da 116 yıllık geçmişi olan Tarihi Bedesten Çarşısı'nın restorasyon işini alan firmanın ortadan kaybolduğu, çalışmaların yarım kaldığı belirtildi.

Afyonkarahisar'daki eski belediye binasının restorasyonu Nisan 'da bitecek!

Afyonkarahisar 'da eski belediye binasında başlatılan ve tamamlanınca Afyonkarahisar Valiliği olarak kullanılacak olan tarihi binada başlatılan restorasyon çalışmalarının en geç Nisan ayının sonunda bitirileceği açıklandı

Afyonkarahisar'ın eski belediye binası restore ediliyor!

Afyonkarahisar' da eski belediye binasında başlatılan ve tamamlanınca Afyon karahisar Valiliği olarak kullanılacak olan tarihi binadaki restorasyon çalışmalarının en geç Nisan ayının sonunda bitirileceği bildirildi...

Afyonkarahisar'ın dönüşüm çalışmaları başladı!

Afyonkarahisar'da başlatılan kentsel dönüşüm projesi ile kentin alt ve üst yapısında yenileme çalışmaları yapılıyor.

Ofbay Turizm Restorasyon İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ofbay Turizm Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Aras ve Sabri Kaymak tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 8 Mayıs'ta kuruldu

ABT Grup Restorasyon Mimarlık Mühendislik İnşaat Şirketi kuruldu!

ABT Grup Restorasyon Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Emre Tunçdemir ve Serap Dağtaş Budak tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 7 Mayıs'ta kuruldu

MED-ART Emilio Restorasyon Firmaları ile sözleşme imzaladı!

Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro ile MED-ART eğitim projesinin genel esaslarını düzenleyen ön sözleşme imzalandı...

Bursa Muradiye’de restorasyon çalışmaları yapıldı!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, özellikle Muradiye’de yapılan restorasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi tebrik etti

Mudanya Mütareke Evi restorasyon çalışmaları törenle başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel değerleri geleceğe taşıyan projeleri kapsamında, Mudanya Mütareke Evi’nde de restorasyon çalışmaları törenle başladı.

Afyonkarahisar restorasyon Haberi

Afyonkarahisar restorasyon


Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Afyonkarahisar Belediyesi, bu kez de Akmescit Mahallesi’nde Kültür Evleri'ni restore edecek.Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesine göre restore edilecek.


Taş Medrese, Bedesten Çarşısı, türbeler, çeşmeler ve son olarak Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi’ni restore eden Afyonkarahisar Belediyesi bu kez de Akmescit Mahallesindeki Kültür Evlerini yenileyerek turizme kazandıracak.


Kentte gerçekleştirilecek olan çalışmalar kapsamında tescilli taşınmaz kültür varlığı yapıların sıva raspaları yapılacak, raspa sonrası açığa çıkan taşıyıcı sistem için onarım, yenileneme ve güçlendirme çalışmaları yapılacak, kötü durumda olan tüm ahşap doğrama kapı ve pencereler değiştirilecek, metruk durumda olan ahşap oturtma çatı yenilenecek.



Afyonkarahisar...