06 / 05 / 2024

MED-ART Emilio Restorasyon Firmaları ile sözleşme imzaladı!

MED-ART Emilio Restorasyon Firmaları ile sözleşme imzaladı!

Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro ile MED-ART eğitim projesinin genel esaslarını düzenleyen ön sözleşme imzalandı...




İtalya, Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro ile MED-ART eğitim projesinin genel esaslarını düzenleyen ön sözleşme, 3 tarihinde İtalya Cento’da imzalanmıştır.          

 

İtalya, Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro ile birlikte yürütülecek olan MED-ART eğitim projesinin genel esaslarını düzenleyen ön sözleşme, 22.03.2013 tarihinde İtalya Cento’da imzalanmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Ali HÜRATA, Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro’yu temsilen Genel Müdür Alessandro ZANINI ön sözleşmeye imza koymuşlardır.

 

İmzalanan ön sözleşmeye göre Mayıs 2013-Mayıs 2014 arasındaki bir yıllık döneme yayılacak eğitim çalışmalarında;

 

1-      Restorasyon konusunda çalışma yapan VGM personeli mimar ve mühendisler arasından seçilecek 30 kişinin, altışar kişilik 5 grup halinde İtalya’da teorik ve uygulamalı restorasyon eğitimine katılması,

2-      Restorasyon konusunda çalışma yapan VGM personeli mimar ve mühendisler arasından seçilecek ve sayısı İdare tarafından belirlenecek kişilerin İstanbul’da İtalyan uzmanlar tarafından verilecek teorik eğitimlere ve Şeyh Süleyman Mescidi Restorasyonu’nda uygulamalı eğitime katılması,

3-      Şeyh Süleyman Mescidi Restorasyonu’nda, İtalya’da günümüzde kullanılmakta olan modern restorasyon yöntemleri, malzeme ve teknolojilerinin kullanılmasının sağlanması, hususları düzenlenmiştir.

 

Nisan/Mayıs 2013’te İstanbul/Ankara’da imzalanacak sözleşme ile eğitim çalışmalarına ilişkin detaylar ve takvim belirlenecektir.

 

Söz konusu MED-ART projesinin İtalya’daki lansmanı, 20-23 Mart 2013 tarihleri arasında Ferrara şehrinde yirmincisi yapılan “Kültürel ve Çevresel Mirasın Restorasyon ve Konservasyon Sanatı Sergisi” kapsamında (XX Restauro – Exhibition on the art of Restoration and Conservation of the Cultural and Environmental Heritage) 21 Mart 2013 Perşembe günü gerçekleştirilmiştir.

 

Projenin Türkiye’deki lansmanı ise 24-28 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan uluslararası Yapı Fuarı (http://www.yapifuari.com.tr ) çerçevesinde 26 Nisan 2013 Cuma günü düzenlenecek toplantıda yapılacaktır. İstanbul Yapı Fuarında YEM Fuarcılık A.Ş. tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen standda Şeyh Süleyman Mescidinin tanıtımına yönelik materyaller yer alacak olup Assorestauro’nun açacağı standda Mescidin Restorasyonunda kullanılacak İtalyan teknolojilerinin tanıtımı yapılacaktır.


Vakıflar Genel Müdürlüğü



Geri Dön