05 / 05 / 2024

Afyonkarahisar retorasyon çalışmaları

Afyonkarahisar retorasyon çalışmaları

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma 2 tarihi ev yenileniyor. 100 yıllık evlerin restore çalışmalarında sona yaklaşıldı.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Ankara-İzmir hızlı tren demiryolu hattının Polatlı-Afyonkarahisar ve Uşak-Salihli kesimlerinin çalışmalarına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

Afyon'da sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

Afyonkarahisar merkez kentsel sit alanı içerisinde kalan yerlerde tarihi dokuya uygun olarak sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor.

Bedesten Çarşısı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

TOKİ Afyonkarahisar Emekli Konutları'nda çalışmalar hızlandı!

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, ildeki TOKİ emekli konutları hakkında bilgi verdi. Çalışmaların hızlandığını belirten Ahmet Ege 1073 konutun yanı sıra burada 3 AVM, 2 Cami ve bir okulun yapılacağını belirtti.

Afyonkarahisar OSB asfalt çalışmaları incelendi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden asfalt ve kilitli parke çalışmalarını yerinde inceledi.

Bolvadin Belediyesi'nin yeni hizmet binasında çalışmalar hızlandı!

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde belediye yeni hizmet binasında inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi. Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kullap teknik ekipten inşaatla ilgili bilgi aldı.

Ergün Turan Afyonkarahisar'daki TOKİ çalışmalarını inceledi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde yapılan Fenerbahçe Olimpik Marsilya maçını izlemek için geldiği kentte TOKİ tarafından yapılan çalışmaları inceledi.

Afyonkarahisar Dinar'da asfalt çalışmaları başladı!

Dinar Belediyesi 2015 yılı çalışma programı toplantısında alınan karar ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'ın talimatı ile sıcak asfalt serim çalışmaları başladı.

AfyonKarahisar Emirdağ'da Sosyal Tesis çalışmaları devam ediyor!

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargının Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesisleri bünyesinde kurulacak olan taziye evlerinin yapım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Afyonkarahisar kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Mısri Camii etrafı ve Örenbağ bölgesinde uygulanacak dönüşüm çalışmasını yapacak yüklenici firma ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan sözleşmenin ardından yüklenici firma Modern-And Harita İmar Planlama Adi Ortaklığı çalışmalarını sürdürüyor.

Afyonkarahisar Bağlar mahallesi asfalt çalışmaları tamamlandı!

Dinar ilçesi Bağlar Mahallesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü ve İş Atölyesi Amirliği ekipleri tarafından sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştirildi. Yama çalışmalarının da Dinar’ın muhtelif yerlerinde yapıldığı bilgisi alındı

Afyonkarahisar retorasyon çalışmaları Haberi

Afyonkarahisar retorasyon çalışmaları

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait tarihi hamam ve 2 ev yenileniyor. Hisar ve Cuma mahallelerinde bulunan 100 yıllık evlerin restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçen yıl ekim ayında restorasyon çalışmalarına başlanılan iki ev Sandıklı Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Belediye ekipleri, tarihi hamam ve evlerin restore çalışmalarında sona yaklaştı.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl, çalışmaları yerinde inceledi. Çöl, "İlçemize yapmış olduğumuz hizmetlerin yanında tarihimize sahip çıkmanın en önemli görevlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Sandıklı tarihte pek çok tarihi olaya ev sahipliği yapmış, adını birçok alanda sayısız kere duyurmuş, tarihi uzun zaman öncelere dayanan bir kültür hazinesidir. Gerek tarihi yapıları gerekse bölgenin parlayan yıldızı olması sebebiyle tarihi yapılarımızı gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın kullanımına sunmak en büyük amaçlarımızdan birisi...