06 / 05 / 2024

afyonkarahisarda valilikten yapı şirketlerine denetim

afyonkarahisarda valilikten yapı şirketlerine denetim

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek.

Deprem sonrası göz açtırılmıyor! 14 emlakçıya ceza

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde ekipler, kent genelinde kira artışlarının yaşandığına dair ihbarlar üzerine  emlak ofislerinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi

İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olacağına yönelik uyarılar yapılan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği alarma geçip gereken tedbirleri aldı.Valilikten yapılan son dakika açıklamasında okullara kar tatili haberi geldi.

Elazığ'da riskli 278 konut ve 232 iş yeri tahliye ediliyor!

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski taşıyan 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre bölgedeki çalışmalar hassasiyetle sürüyor.

Kırşehir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Kırşehir'de muhtarlara yönelik "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ndeki bilgilendirme toplantısına merkez, Boztepe ve Mucur ilçelerindeki muhtarlar katılım gösterdi. 

TOKİ Memur-Sen Batman Konutları'nın arazi tahsisi yapıldı!

Memur-Sen Batman İl Başkanlığınca yapımı planlanan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili çalışma hız kazandı. Yeni projenin uygulanması için Valilikten talep edilen arsa konusunda kolaylık sağlandı ve arsa tahsisi yapıldı.

TEM otoyolu Gebze kesiminde yenileme çalışması!

TEM otoyolunun Gebze-Orhangazi kesiminde başlanan üst yapı çalışması kapsamında, Gebze köprülü kavşağı Ankara yönü TEM katılım yolu 13-29 Mayıs'ta ulaşıma kapatılacak. Valilikten yapılan açıklama şöyle...

Siirt'te 4 köyün ismi değişti!

Siirt'in Tillo ve Kurtalan ilçelerine bağlı 4 köyün ismi İçişleri Bakanlığının onayıyla eski isimleriyle değiştirildi. Valilikten yapılan açıklamada, isim değişikliğinin İçişleri Bakanlığının onayıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Memurun mesai saatleri değişiyor!

Yaz saati uygulaması nedeniyle İstanbul'da mesai saatleri, 27 Ekim 2014 Pazartesi gününden itibaren, sabah-akşam saatlerindeki trafik yoğunluğu da dikkate alınarak değiştirildi. İşte Valilikten yapılan açıklama...

Erzin'deki sel nedeniyle 291 kişi tahliye edildi!

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki selin Başlamış Mahallesi Ilıcalar bölgesindeki pansiyonların bulunduğu alanı etkileyerek 5 vatandaşın kaybına neden olduğu belirtildi. Bölgeden 291 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Geyve'ye 349 kişilik yurt inşa edilecek!

Valilikten yapılan açıklamaya göre Başbakanlık tarafından Geyve ’ye 349 kişi kapasiteli modern yurt binası için yapılan ihalenin sonuçlandığı belirtilerek, yurdun inşası için çalışmaların başlayacağı kaydedildi.

TOKİ'den Geyve'ye 349 kişilik yurt!

Valilikten yapılan açıklamaya göre Başbakanlık tarafından Geyve ’ye 349 kişi kapasiteli modern yurt binası için yapılan ihalenin sonuçlandığı belirtilerek, yurdun inşası için çalışmaların başlayacağı kaydedildi.

Ruhsatsız inşaat şikayeti nasıl yapılır?

İmar Kanunu gereğince, yapı inşaatlarına başlanmadan önce belediyeden veya valilikten yapı ruhsatı alınması gerekiyor. Peki ruhsatsız inşaatlar hakkında ne yapılır? Ruhsatsız inşaat şikayeti nasıl yapılır?

İnşaat ruhsatı almadan bina yapılırsa yaptırımları nelerdir?

İmar Kanuna göre ruhsatsız olarak yapılmasına izin verilen yapılar hariç, tüm bina inşaatları için bağlı olunan belediyeden veya valilikten ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı almadan bina yapılırsa yaptırımları nelerdir?

afyonkarahisarda valilikten yapı şirketlerine denetim Haberi

afyonkarahisarda valilikten yapı şirketlerine denetim

Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri yakın takibe aldı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, kurum ve firmaları her iki ayda bir toplayarak ildeki acil durumları masaya yatıracak, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü(AFAD) ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yıısuf Güner, geçmişte yaşanan afetlerden ders alınması gerektiğini söyledi. Sultandağı depremi ve diğerlerinde kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Güner "Hepimiz biliyoruz yurt dışından kurtarma ekiplerini bekledik. İnsanlarımız enkazların altında inleyerek, bağırarak, susuz, ekmeksiz, binlerce kilo ağırlığın altında bunları düşündüğümüz de önceden hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunun önemi birkez daha ortaya çıktı. Burada yapı denetim konusunda faaliyet gösteren firmaların...