28 / 04 / 2024

ağaç katliamı

ağaç katliamı

1989 yılında Bebek'te İpar Korusu ile Katolik Kilisesi arasında kalan arazide bulunan 100 ağaç, kimliği bilinmeyen kişilerce kesilmiş. Emlak komisyoncuları, ''villa yapımına yer açmak için'' ağaçların kesildiğini iddia etmişler.

200 tane ağaç yanlışlıkla kesilmiş!

Büyükçekmece'de Alkent 2000 mahallesinde yeşil alanken plan tadilatı yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen araziye yapılacak cami nedeniyle 200 ağaç sabaha karşı gelen işçiler tarafından kesildi.

Burhaniye'de doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar!

Burhaniye’ye bağlı Pelitköy’de 14 sene önce yüzlerce zeytin ağacı kesilerek müstakil villaların olduğu bir site inşa edildi. Daha sonra tepkiler üzerine yapılan doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar

Edremit'te 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikildi!

Kaz Dağları’nın dibindeki Edremit Körfezi’nde 25 senede, 3,5 milyon zeytin ağacı imara açılan araziler sebebiyle kesildi. 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikilerek büyük bir ağaç katliamına imza atıldı

Bilkent Şehir Hastanesi yoluna durdurma!

Ankara 9.idare Mahkemesi, ODTÜ arazisinde ağaç katliamına neden olan yolun yürütmesini durdurdu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Verşan Kök ve Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu...

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatına doğaseverlerden tepki!

İzmit kent merkezine yürüme mesafesindeki, cephanelik olarak bilinen bölgede Şehir Hastanesi için yapılan ağaç katliamı bölge halkının ve doğaseverlerin tepkisini çekti.

Datça'da sit alanındaki inşaata tepki geldi!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde sit alanında devam eden inşaatın önünde toplanıp insan zinciri oluşturan Datça halkı, doğa katliamına dur dedi. 

Ağaoğlu'ndan Maslak 1453 orman açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde Ağaoğlu Maslak 1453'te ağaç katliamı yapıldığı ileri sürülmüştü. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sadettin Ökten: Şehir edep üzerine inşa edilir!

Prof. Dr. Sadettin Ökten, şehrin inşasında tarihi birikimi yakalamanın öneminden bahsetti ve "Bir binayı edep üzere yaparsanız o bir inşa olur, edepsizlik üzere yaparsanız o bir katliam olur" dedi.

Tezcan Candan: Askeri alanlar imara açılmamalı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yeşil alanları barındıran askeri alanların imara açılması tam bir katliam olur” dedi.

Yassıada'daki yapılaşma protesto edildi!

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Yönetimi ve çok sayıda partili Yassıada'daki doğa katliamını protesto edecek.

Artvin Cerattepe'de maden projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetine karşı, İnşaat ve Ağaç işçileri Enternasyoneli (BWI) ve Yeşil Artvin Derneği, 'Cerattepe'deki doğa katliamına ve baskılara hayır' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Devrim Kök: Antalya'daki HES projelerinden vazgeçilmeli!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, hükümetin bir an önce Antalya için geri dönülmeyecek bir doğa katliamına yol açacak HES projelerinden vazgeçmesini istedi.

Artvinliler yaşam alanlarını nasıl koruyacaklarını değerlendirdi!

İstanbul’da yaşayan Artvinliler, memleketlerinde yaşanan doğa katliamını ve verdikleri mücadeleyi konuştu. Artvin’e bağlı Pınarlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla düzenlenen ‘Doğa ve yaşam’ paneline çok sayıda kişi katıldı.

Melih Gökçek ODTÜ'nün ağaç katliamına sert çıktı!

30 dönümlük arazi üzerindeki ağaçları kesen ODTÜ yönetiminin, katliamları öğrenciler uyuduktan sonra gece geç saatlerde yaptığı öğrenildi

ağaç katliamı Haberi

ağaç katliamı



Bebek sırtlarında 100 eski ağaç kesildi


''Yeşil'' katliam


Boğaz'ın en güzel semtlerinden Bebek'te İpar Korusu ile Katolik Kilisesi arasında kalan arazide bulunan 100 ağaç, kimliği bilinmeyen kişilerce kesildi.


Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri, olayın savcılığa yansıtıldığını belirtirken, bazı emlakçıları ''Ağaçlar, villa yapılabilmesi için kestirildi'' iddiasında bulundular.


İSTİHBARAT SERVİSİ


   BEBEK sırtlarındaki İpar Korusu ve Katolik Kilisesi arasındaki bölgede kimliği bilinmeyen kişilerce gerçekleştirilen ağaç katliamı Cumhuriyet Savcılığı'nda.

   Ağaç kıyımını tepedeki evlerinden fark eden Etiler sakinlerinin ihbarı üzerine 20 Ocak'ta olay yerine gelen Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri, kesilmiş ağaçlar hakkında zabıt tuttuktan sonra mühürleme yaptılar. Bebek'te 147 ada ve 16 parseldeki 2 dönümlük alanda...