20 / 05 / 2024

Ağaç mamulleri

Ağaç mamulleri

Türkiye, ocak-ekim dönemindeki ağaç mamülleri ve orman ürünleri ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artışla 3 milyar 570 milyon 660 bin dolara yükseltti...

Hububat alım fiyatları ne zaman açıklanacak? Çiftçiler dikkat! TMO fiyatları erken duyuracak mı?

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, TMO’nun 2023 dönem hububat alım fiyatları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki hububat alım fiyatları ne zaman açıklanacak?

Mobilya sektöründe ihracat 3 kattan fazla arttı!

Mobilya sektörü ihracatını son 10 yılda 3 kattan fazla artırarak yükselen değerini ortaya koydu. Sektör, 2014 yılında 2,9 milyar dolar ihracatla Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’ne damgasını vurdu.

Mobilyacılar tek çatı altında!

Mobilya ihracatçılarını da bünyesinde toplayan Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nde isim değişikliği yapılarak birliğin adı “Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği” oldu.

Mobilya sektöründe 10 yılda 7 kat büyüme yaşandı!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin, işadamlarına yönelik “Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları” konulu eğitim semineri İnegöl’de düzenlendi.

Mobilya sektörü 10 yılda 7 kat büyüdü!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından, iş adamlarına yönelik " Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları " konulu eğitim semineri İnegöl'de düzenlendi.

Türk mobilya sektörü 10 yılda 7 kat büyüdü!

İSTANBUL Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, birlik tarafından İnegöl’de düzenlenen seminerde mobilya sektörünün son 10 yılda 7 kat büyüdüğünü belirtti.

Fırın açma yönetmeliği!

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler, fırınların hangi binada hangi koşullarda açılıp açılamayacağı, imar ve ruhsat yönetmelikleri ile belirleniyor. İşte fırın açma yönetmeliği ve fırın açma şartları..

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç oldu!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Genel Başkanı Ahmet Güleç 30 Nisan Çarşamba günü (bugün) gerçekleştirilen genel kurulda, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı seçildi...

Mobilya sektörü ZOW 2014'te buluştu!

Bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Istanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, Türkiye'nin dünya mobilya üretim kapasitesinin yüzde 2,5'luk kısmını gerçekleştirdiğini söyledi.

Abdullah Tever: Taksit sınırlaması mobilya satışlarını yüzde 25 düşürür!

BDDK'nın kredi kartlarında uyguladığı taksit sınırlamasına mobilyacılardan da tepki geldi. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Abdullah Tever, yeni uygulamanın mobilya satışlarını yüzde 25 düşüreceğini söyledi

Ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatı 4 milyar 458 milyon 639 bin dolara yükseldi!

Geçen yılki ağaç ve de orman ürünleri ihracatı, bir önceki yıla göre yüzde 15,5' lik artışla 4 milyar 458 milyon 639 bin dolara yükseldi...

Ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatı arttı!

Türkiye, ocak-ekim dönemindeki ağaç mamülleri ve orman ürünleri ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artışla 3 milyar 570 milyon 660 bin dolara yükseltti...

Türk mobilyası Arabistan yolcusu!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin yürüttüğü 'Mobilya Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi' çerçevesinde, Suudi Arabistan'a ihracat konuşunda ilk adım Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda atıldı...

Ağaç mamulleri Haberi

Ağaç mamulleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, ağaç mamülleri ve orman ürünleri sektöründe ihracat yapan firmalar, ocak-ekim dönemi performansını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,8 artırdı.


Sektör, yılın 10 ayında 3 milyar 570 milyon 660 bin dolarlık dış satışla ülke ihracatının yüzde 2,9'unu karşıladı, en fazla ihracat 1 milyar 548 milyon 882 bin dolarla İstanbul'dan, 340 milyon 728 bin dolarla İzmir'den yapıldı.


- En fazla ihracat Irak'a 


Söz konusu dönemde ihracat yapılan ülkeler arasında ilk sıralarda 642 milyon 652 bin dolarla Irak, 278 milyon 806 bin dolarla Azeybaycan-Nahçıvan ve 243 milyon 987 bin dolarla İran yer aldı.


Ekim ayında ise setördeki ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 yükselerek, 364 milyon 311 bin dolar...