23 / 05 / 2024

ağaç revizyonu

ağaç revizyonu

Ağaç revizyonu belgesinin alınabilmesi için ilk olarak bağlı olunan belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Örnek ağaç revizyonu dilekçesi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 319 bin 800 metrekarelik riskli alanın imar planı revizyonu askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Riskli Alanın yaklaşık 31,98 ha kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıkarıldı.

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Bursaray'da üçüncü faz Ağustos'ta!

Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu’nda ikinci faz çalışmaları tamamlandı. Küçük Sanayi - Üniversite arasını kapsayan üçüncü fazın ise Ağustos ayında devreye alınması hedefleniyor.

Akmerkez GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu açıkladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akmerkez GYO Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirmesi Dönem Revizyonu bildirisini yayınladı.

Abdullah Erikçi: İzmir Aliağa’ya yatırım yapan kaybetmez!

Erikçi Emlak sahibi Abdullah Erikçi, Aliağa'daki emlak fiyatlarının yükselme sebeplerini ve çözüm yollarını anlattı. Erikçi, sektördeki sorunu daha önceki dönemlerde imar revizyonu yapılmamasına bağlıyor.

Kepez yeniden inşa ediliyor!

Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, Kepez’de Fatih, Göçerler ve Çamlıbel mahallelerinde hazırlanacağı açıklanan imar revizyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Akbıyık, “Son yıllardaki bu çalışmalar sayesinde Kepez adeta yeniden inşa ediliyor” dedi.

Boğaçayı imar planı itirazları Meclis'te!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde yer alan, Boğaçayı Projesi "Özel Proje Alanı" kapsamında muhasara bölgesine yönelik hazırlanan imar planı revizyonu kabul edilmişti.

Muratpaşa Kırcami imar revizyonu mecliste görüşülecek!

Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava sonrasında re vize edilen Kıcami'nin 25 binlik ve 5 binlik planlarına askı süresinde yapılan itirazların Şubat Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karara bağlanmasının ardından binlik planları bugün görüşülecek.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm imar planı 3. kez askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da riskli alan ilan edilen 3 milyon 930 bin metrekare alanın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, askı süresinde gelen itirazlar üzerinde revize edildi. Gaziosmanpaşa 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu bugün askıya çıkarıldı...

Aliağa sanayi bölgesi imar planı askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Aliağa İlçesi, '' Sanayi Bölgesi " 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu otuz gün süreyle bugün askıya çıkarıldı...

Karşıyaka Tramvay projesinde durak sayısı 14'e düştü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda inşaatına başladığı Karşıyaka Tramvay Projesi'ne yine ağaç revizyonu geldi. Belediye, hattın en kritik bölümü olan Alaybey kısmında da iptal kararı aldı.

ELSAD İmar ve Kentsel Dönüşüm Raporu'nu açıkladı!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu tarafından hazırlanarak Vali ve Belediye Başkanına iletilen Elazığ İmar Revizyonu ve Kentsel Planlama Süreci Raporu basına açıklandı.

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı revize edilerek yeniden askıya çıktı. Bakanlığın 4 Aralık 2014 tarihinde onayladığı Aliağa Paşaçiftliği imar planı revizyonu dün yeniden askıya çıktı...

ağaç revizyonu Haberi

ağaç revizyonu

Ağaç revizyonu dilekçesi!

Röperli krokiye göre mevcut ağaçların yerinde ölçülüp uygun ölçekte çizilmesi ile elde edilen ölçülü belgeye ağaç revizyonu deniyor. Söz konusu belgenin alınabilmesi için bağlı olunan belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Ağaç revizyonu dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.



Örnek ağaç revizyonu dilekçesi..



.......... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ






............. İlçesi ............. Mahallesi ............. sokak ............. pafta ............. ada ............. parsel sayılı yere ait ağaç revizyonunun yapılmasını bilgilerinize arz ederim.





EK: İmar durumu

Tapu

Çap

Röperli kroki




İsim Soyisim

Tarih

İmza

..............



Adres: .............





Işıl Seren...