24 / 07 / 2024

ağor prefabrikasyon

ağor prefabrikasyon

"Süreklilik" ve "Seri yapım"ın söz konusu olduğu prefabrikasyon nedir, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ataevler Orçe 360+ bankasız, kefilsiz vadeli ödeme avantajıyla satışa sunuldu

Bursa Nilüfer’de  inşa edilen Ataevler Orçe 360 + projesi 3+1 daireleriyle ferah ve modern bir yaşam vadediyor. İşte bahçe ve çatı dublekslerinin bulunduğu proje ile ilgili tüm ayrıntılar…

ŞOK’ta Tam yağlı eritme peynir 99 TL’ye, Carte D’or dondurma çeşitleri 79,90 TL’ye, kadın pijama takımı 139 TL’ye düştü!

ŞOK’a yeni haftaya özel büyük indirimler tüm ŞOK marketlerde başlıyor. Bu doğrultuda, tak- Tam yağlı eritme peynir 99 TL’ye, Carte D’or dondurma çeşitleri 79,90 TL’ye, kadın pijama takımı 139 TL’ye düştü. İşte 7 Ağustos Pazartesi Pazar ŞOK fiyat listesi...

Ben Group Orıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ben Group Orıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile A.A Mareı Ben Dardf ve Şahin Atila Özkan ortaklığında kuruldu.

Ays Otelcilik Turizm İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Orıentbank Hotel İstanbul Şubesi açıldı!

Ays Otelcilik Turizm İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Orıentbank Hotel İstanbul Şubesi bugün Fatih'te 8 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Barış Çolak tarafından açıldı.

Omg Gayrimenkul Sanayi Limited Şirketi Şubesi açıldı!

Omg Gayrimenkul Sanayi Limited Şirketi Şubesi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Orçun Akkay tarafından açıldı.

Orçun Oğlakcıoğlu'nun “Yolculuk” kitabı çıktı!

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. ortağı, iş insanı Orçun Oğlakcıoğlu’nun, ikinci kitabı Yolculuk Martı Yayınları’ndan çıkarak kitapçılarda yerini aldı.

Orçun Oğlakcıoğlu, “Yolculuk” kitabını imzalıyor!

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. ortağı, iş insanı Orçun Oğlakcıoğlu’nun, 2. kitabı Yolculuk’un imza günü, 18 Kasım 2018 Pazar günü 14.00 – 15.00 saatleri arası Martı Yayınları standında yapılacak.

Tarihi Demirci Döner Lokantası, 3. havalimanında şube açıyor!

Orçun Ongun, 3. havalimanının yeme-içme merkezlerini işletecek olan TU'M ve IC Grubu ile Tarihi Demirci Döner Lokantası'nın ikinci şubesini açmak için görüşmeler yapıyor…

Pasifik İnşaat Nex Level markasını İstanbul ve Bodrum'a taşıyacak!

Orçay’ın sahibi Erdoğan Ailesi’nin son 10 yılda en büyük işi inşaat oldu. “Grupta ağırlık inşaata kaydı” diyen Fatih Erdoğan, bu yıl gayrimenkule 6 milyar TL yatırım yapacak.

Orçun Oğlakcıoğlu 'Hayal Et' isimli şiir kitabı çıkardı!

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. ortağı, iş adamı Orçun Oğlakcıoğlu’nun, hayata dair umut aşılamak amacıyla yazdığı ilk şiir kitabı Hayal Et, Nisan ayında kitapçılardaki yerini alıyor. Kitabın satışından elde edilecek tüm gelir, ÇABA bağışlanacak.

Zonguldak Orçun Çataklı Sosyal Tesisleri hizmete açıldı!

Zonguldak Ereğli'de hizmet veren Özel Utku Koleji, yeni Eğitim Kampüsü ile birlikte Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yer alan Orçun Çataklı Sosyal Tesisleri'ni hizmete açtı.

Mustafa Orçan: Türk kültürüne uygun konutlar yapılmalı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, "Türk kültürüne uygun konut" politikası uygulanması gerektiğini belirterek, "İnsan ve kültür odaklı sosyal mekanlar yapmalı, kültürümüze uygun konutlar inşa etmeliyiz." dedi.

ACE Mimarlık'ın Patika 30+ sergisi açıldı!

SMD üyesi A.Can Ersan ve Orçun Ersan'ın mimarlık ofisleri ACE Mimarlık'ın 30. Yıl Sergisi "Patika 30+" 22 Ocak 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde açıldı.

ağor prefabrikasyon Haberi

ağor prefabrikasyon

Prefabrikasyon nedir?

Prefabrikasyon, hazır elemanlar ya da bileşenlerle yapı kurma; şantiye çalışmalarının olanak ölçüsünde fabrika çalışması haline getirilmesi ve önceden hazırlanmış çoğu beton elemanların yapıyerinde montajı ile yapılan inşaat olarak ifade ediliyor.


1947 yılında Fransa'da "Union Syndicale de la Prefabrication"un kuruluşu sırasında prefabrikasyon şu şekilde tanımlanıyor;


"Kullanma amacına göre dayanım, görünüm, ikamete uygunluk, konfor, süre ve en az bakım yönlerinden olağan koşullara yeterli şekilde yanıt verebilecek tutarlı bir yapım sistemi meydana getirmek üzere, elemanlarının çoğunluğu atölyede modern endüstriyel yöntemlerin duyarlılığı ile ve seri halinde imal edilmiş olan yapı türü prefabrikasyon olarak kabul edilir." şeklinde tanımlanıyor.


Prefabrikasyon tarihi

Eski çağlarda kilin kalıplara dökülerek tuğla şeklinde kullanılması prefabrikasyonun en ilksel şekli olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonraki dönemlerde bazı ahşap elemanlar kullanılmışsa da bunlar prefabrikasyon örneği olarak...