27 / 04 / 2024

Ağrı Murat Nehri projesi

Ağrı Murat Nehri projesi

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Ağrı'daki yatırımlarla ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı çalışmalarına kadar 19 yılda 20 milyar lirayı aşkın eseri Ağrılı kardeşlerimize armağan ettik" dedi.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Kanal İstanbul çağrısı!

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, "Bakan Murat Kurum ve ÇED Raporu'nu hazırladığı söylenen 200'den fazla 'bilim insanı'nı kamuoyu önünde tartışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz" dedi.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

Giresun'da ağır hasarlı evler yıkılacak, kira yardımı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketine ilişkin ağır hasar gören, oturulamayacak durumda olan evlerin yıkılacağını, kira ve taşınma yardımının da hızlıca gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

Murat Kurum'dan vatandaşlara evlerinizin risk tespitlerini yaptırın çağrısı!

17 Ağustos'un yıldönümünde vatandaşlara çağrı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bizlere, belediyelerimize müracaat edip evlerinizin risk tespitlerini yaptırın" dedi.

Murat Kurum'dan 'Evlerinizin deprem risk tespitlerini yaptırın' çağrısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizlere, belediyelerimize müracaat edip evlerinizin risk tespitlerini yaptırın." dedi.

Murat Kurum: Bingöl'de 638 ağır hasarlı bina tespit ettik!

Murat Kurum, Bingöl'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kurum, 100 binanın ağır hasarlı olduğunu belirtti...

Ağrı Murat Nehri projesi Haberi

Ağrı Murat Nehri projesi

Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı'nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri sular altında kaldı.


Eriyen kar ve yağmur suları nedeniyle nehrin su seviye yükselince binlerce dönüm tarım arazisi zarar gördü.


Taşlıçay Ziraat Odası Başkanı Fesih Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl aynı sorunu yaşadıklarını ve bu soruna çözüm bulunması gerektiğini söyledi.


Murat Nehri'nden bugüne kadar amacına uygun faydalanamadıklarını belirten Kaya, şöyle devam etti:


"Binlerce dönüm tarım arazisi su seviyesinin yükselmesi nedeniyle kullanılamaz hale geliyor. Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezi sınırlarındaki araziler su taşkını sonrası zarar gördü. Nehrin suları çok nadir sulama işlerinde kullanılsa da çiftçiye fayda vermek yerine aksine zarar getiriyor. Bahar aylarında coşan nehir, etrafındaki gerek tarla gerekse meraları resmen kullanılamaz hale getiriyor. Sular altında...