02 / 05 / 2024

ahigülşehir

ahigülşehir

Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyleyen Vali Necati Şentürk, ilin isminin "Ahigülşehir" olarak değiştirilmesini önerdi. Şentürk, "Kırşehir'e Ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.

Kırşehir'in ismi Ahigülşehir mi olacak?

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ilin isminin " Ahigülşehir " olarak değiştirilmesini önerdi. Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyledi.

Nevşehir'de KDV'den muaf 51 adet iş yeri ve 1 adet arsa satılıyor! İhalesi 8 Kasım'da!

Nevşehir ili Gülşehir Belediyesi, Nevşehir ili, Gülşehir ilçesi, Karavezir Mahallesi'nde yer alan 51 adet iş yeri ile Çayır Mahallesi'ndeki 1 adet arsayı satıyor. İşte satışla ilgili merak edilen o ayrıntılar...

O ilde 16 arsa ve 2 arazi 6 bin 629 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından, Nevşehir ili, Avanos, Hacıbektaş, Kocaklı ve Gülşehir ilçelerinde yer alan 16 arsa ve 2 arazi satışa sunuluyor. 

TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde 240 ay taksitle 2+1, 3+1!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Gülşehir TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Gülşehir TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Avrupa’da emlak balonu! Şehirler boş kaldı!

Kovid-19 pandemisi emlak sektörünü de etkiliyor. Avrupa'nın ışıltılı şehir merkezlerindeki lüks evlerin çoğu boş kaldı. Metrekaresi 15 ile 45 Euro'ya kiralanan evlerin birçoğu boş halde.

Her köye bir köy konağı inşa edilecek!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunda değişiklik!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İBB, Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu alıyor!

İBB’ye bağlı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, Yıldız Kenter tarafından kurulan Yıldız Kenter Tiyatrosu’nu İBB bünyesine katıyor.

Kayseri Millet Bahçesi'nin ihalesi yarın yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Millet Bahçesinin ihalesinni yarın yapılacağını belirtti ve millet bahçesi projesinin alan büyüklüğü ve içeriğiyle dünyanın da sayılı şehir parkları arasında yer alacağını vurguladı...

Nevşehir'de lise öğrencileri ihtiyaç sahibi ailenin evini yeniledi!

Nevşehir'in Gülşehir'de Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mahalle muhtarıyla beraber inceledikleri ihtiyaç sahibi bir ailenin evini yeniledi.

YDA Grup uzun vade finansmanlarını kapattı!

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Grubumuz geçen yıl 14 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı. Geçen yıl şehir hastaneleri, havaalanları gibi uzun vade finansmanları kapattığımız için rahattık" dedi.

Nevşehir Gülşehir'de 10.8 milyon TL'ye satılık 139 gayrimenkul!

Gülşehir Belediye Başkanlığı 139 gayrimenkulü ihale usulü ile satılıyor. Gayrimenkuller için ihale 28 Temmuz'da Cuma günü Saat 10.00’da gerçekleşecek..

Gülşehir'de alt yapı çalışmaları başladı!

Gülşehir ilçesinde, projelendirilen alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarına başlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

ahigülşehir Haberi

ahigülşehir

Valiler Kararnamesi ile Kırşehir Valiliğine atanan Necati Şentürk 14 Ekim'de görevine başlamıştı. Şentürk göreve başlar başlamaz ilginç bir öneri ile dikkatleri çekti. Vali Şentürk, Kırşehir'in isminin "Ahigülşehir" olarak değiştirilmesini önerdi.


Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyledi.


Kırşehir'in adının neden "Gülşehir" olmadığını merak ettiğini kaydeden Şentürk, "Benim gönlümden geçen, bir ilave isimle şehrimizin ismini Gülşehir yapabilir miyiz? Bence yapabiliriz. Kırşehir'e Ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.


Kırşehir isminin güzel bir imaj vermediğini savunan Şentürk, şunları kaydetti:


"Kırşehir, neden Gülşehir değil? Çünkü tarihteki ismi Gülşehir. Kırşehir ile Gülşehir aynı imajı vermiyor. Kırşehir'e gelmemiş, Ahi Evran'ı bilmeyen, tanımayan bir insan için Kırşehir kelimesi imaj ve algılama noktasında bir eksiklik meydana getiriyor. İlimizin ismi değiştirilerek...