15 / 05 / 2024

Ahırkapı Feneri koruma imar planı

Ahırkapı Feneri koruma imar planı

Kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. Tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul edildi.

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1938 yılında Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler, bölgede çirkin görüntüye neden olduğu için istimlak edilmesine karar vermiş.

Düzce'de sarmaşıkların sardığı ahşap ev ilgi görüyor!

Düzce Akçakoca'da 100 yıl önce yapılmış ahşap evi sarmaşıklar sarınca ilgi odağı haline geldi. Oktay ailesine ait ev, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı.

Kocaeli Kapanca Sokak'taki tarihi yapılar koruma altına alındı!

Kocaeli’nin Akçakoca Mahallesi’nde bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı'ndaki 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar koruma altına alındı.

Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu başladı!

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen "Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu"nun açılışı yapıldı.

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

Ordu Büyükşehir'den Ahşap ve Taş Yapıları Koruma Sempozyumu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleneksel Ahşap ve Taş Yapılarda Koruma ve Onarım” konulu sempozyum düzenlendi.

Ordu'daki ahşap camiler korunarak geleceğe taşınacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kültür mirası olan ahşap camilerin, ilgili kurumlarca koruma altına alınmak suretiyle yaşatılacağını ve geleceğe taşınacağını söyledi.

Rize Çamlık Köyü'nde ahşap konaklar koruma altına alınacak!

Doğu Karadeniz mimarisine uygun ayakta duran ahşap taş konaklar yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor!

Kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. Tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul edildi.

Antalya Bababurnu Deniz Feneri için karar günü!

Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılında ihale ile kiralanan 1. Derecede Doğal SİT Alanı Falezlerde bulunan Bababurnu Deniz Feneri bir kez daha Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun gündeminde.

1935 yılında Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayacak asma köprü!

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

DuPont Tyvek UV Façade ile ahşap giydirmeli yapılarda güvenilir koruma!

DuPont™ Tyvek® UV Façade, İngiltere Bristol’de çağdaş ve sürdürülebilir ahşap giydirmeli yeni bir yapıda koruma sağlıyor.

Ahırkapı Feneri koruma imar planı Haberi

Ahırkapı Feneri koruma imar planı

İSTANBUL'DA Topkapı Sarayı'nın ve kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. 


Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla tarihi fener kültür ve tabiat varlığı olarak imar planlarına işlendi. 40 metrelik boyu ve 16 mil uzaklıktan görülen beyaz renkli gövdesiyle, şiir, şarkı ve öykülere konu olan tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul...