05 / 05 / 2024

Ahıska Türk cami

Ahıska Türk cami

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle Massachusetts eyaletinin Springfield kentinde Ahıska Türk Armerikan Kültür Merkezi ve Camii hizmete açıldı.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Türk Kızılaydan Cerablus’a yetim kompleksi!

Çalışmalarına devam eden Türk Kızılay, Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Cerablus ilçesinde cami, okul, sosyal tesis ve konutlardan oluşan yetim kompleksi inşa etti.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Türk Kızılayı'ndan Beyoğlu'nda konut inşaatı ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından Beyoğlu Cami Kebir Mahallesi'nde konut inşaatı yaptırılacak. İhale 18 Aralık'ta gerçekleşecek...

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Albaraka Türk 2017’de 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdı!

Katılım bankalarının konut kredilerinin son 5 yılda iki kat artığına dikkat çeken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Banka olarak 2017’de 5 bin 500 müşterimize, 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdık” diye açıklama yaptı. 

Türk Kızılayı'ndan Bursa'da kat karşılığı inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Karacabey Şube Başkanlığı, Bursa Karacabey'deki Tavşanlı Mahallesi'nde yer alan bahçeli ahşap evi kat karşılığı inşaat ihalesine çıkarıyor..

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

Ahıska Türkü 108 aile TOKİ Konutları'na yerleştirilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla daha önce Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkü 302 ailenin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesine, Ahıska Türkü 108 aile daha getirilecek.

Ahıska Türkleri Erzincan'daki okulları yeniledi!

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçedeki okulların bakım onarımını yaparak yeni öğretim yılına hazır hale getirdi.

Ahıska Türkleri Ahlat'taki evlere yerleştirilecek!

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelecek olan 677 Ahıska Türkü’nün 72’si özel uçakla Muş’a getirildi. Çiçeklerle karşılanan aileler, Ahlat’taki evlerine yerleştirilecek.

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ahıska Türk cami Haberi

Ahıska Türk cami

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi tarafından yapılan ''Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camii'' düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Ahıskalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Massachusetts eyaletinin Springfield kentinde düzenlenen açılış törenine Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Springfield Belediye Başkanı Edward Sullivan, Massachusetts Eyaleti senatörleri James Welch ve Michael Finn, Boston Başkonsolosu Ömür Budak, Washington Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Yaşar Çolak, Türken Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil Mutlu, Springfield İslam Merkezi İmamı Ebubekir Baki, Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı İslam Shakhandarov, Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Mehdi Osmanlı, Türk Amerikan Kültür Topluluğu Başkanı Murat Berk ve çok sayıda davetli katıldı.


Kültür Merkezi'nin bahçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde Türk ve Amerikan Milli marşlarının ardından Milletvekili Külünk,...