02 / 05 / 2024

Ahlat yapı karekod

Ahlat yapı karekod

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Merkez Bankası'ndan ödeme hizmetlerinde TR Karekod'un üretilmesine ilişkin yönetmelik!

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre, ödeme hizmeti kapsamına giren ve karekod kullanılarak yapılan her ödeme işleminde, TR Karekod kullanılacak.

Bitlis Ahlat'taki saray inşaatında son durum!

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Bitlis Ahlat'taki sarayın yapımının sürdüğünü açıkladı. Uyanık, "İnşaat tam gaz devam" dedi...

Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasıyla ilgili eleştiriler devam ediyor. Bölge halkı saray istemediklerini belirtti ve istihdamın artırılmasını talep etti...

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

AYM Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatını iptal etti!

Anayasa Mahkemesi, Bitlis Ahlat'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşa edilmesi için Ocak ayında torba yasayla geçen kanun hükümlerini iptal etti. 

Ahlat Çelik Yapı İnşaat Danışmanlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahlat Çelik Yapı İnşaat Danışmanlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Abit Çeliktenyılmaz tarafından kuruldu.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatı başladı!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılacağını söylenen Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaat alanını inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban yetkilerden bilgi aldı.

Bitlis Ahlat TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman yapılacak?

Bitlis Ahlat TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 159 adet konut bulunuyor.

Ahlat'taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı Sarayı mı yapılacak?

Bitlis Ahlat'a  üçüncü Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılması gündeme geldi. Ahlat’ta 10 dönüm alanda  bin 71 metrekare oturma alanına sahip bir saray yapılacağı müjdelendi.

Bitlis Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Bitlis’in Ahlat ilçesinde 10 dönümlük Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağı talimatı vermesi üzerine İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den tepki geldi. 

İş adamı Ahmet Ahlatçı'nın yaptırdığı yurt mahkemelik oldu!

İş adamı Ahmet Ahlatçı tarafından Binevler kavşağına yapılan özel öğrenci yurdu inşaatı mahkemelik oldu. Mahalle sakinlerinin açtığı davada Çorum İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 4 katı 13 kata çıkaran imar planı değişikliğinin iptali isteniyor.

Bitlis Ahlat'taki 600 mağara ev turizme kazandırılacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki yaklaşık 600 mağara evin turizme kazandırılması için 47 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor.

Ahlat yapı karekod Haberi

Ahlat yapı karekod

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımı için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda, Proje Koordinasyon birimi tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Teknik Destek Programı kapsamında Ahlat Belediyesi adına hazırlanan QR Kod uygulama projesi tamamlandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, proje kapsamında tarihi yapılar etrafına dikilecek olan karekod ile birlikte Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı içerisinde ilk etapta kitabeleri okunan 100 adet mezar taşı, Erzen Hatun Kümbeti, Usta-Şagirt Kümbeti, Çifte Küm-bet, Emir Bayındır Kümbeti, Emir Ali Kümbeti, Hasan Padişah Küm-beti, Alim Oğlu Kümbeti, Kitabesiz Kümbet Kesiş Kümbeti , Anonim Kümbet, Dede Maksut Türbesi, Abdurrahman Gazi Türbesi, Ulu Kümbet, Osmanlı Kalesi, Urartu İç Kale, Harabeşehir Mağara Evler, İskender Pasa Camii, Kadı Mahmut Camii ve Çifte Hamama ait fotoğraflar, Ahlat tanıtım videoları...