20 / 05 / 2024

Ahmet Ay diyarbakır

Ahmet Ay diyarbakır

CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Ay kimdir? Ahmet Ay, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Ay'ın biyografisi...

Diyarbakır Galeria Sitesi'nin müteahhitlerine verilen ceza belli oldu!

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yıkılan ve 89 kişinin vefat ettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu 3 müteahhit ve inşaat mühendisine, 17 sene 6'şar ay hapis cezası verildiği açıklandı.

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da depremzedeler için yapılan deprem konutlarının çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu ay sonuna kadar 242 deprem konutunun teslim edileceğini belirtti. 

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih belli oldu! 2 ilçeye 960 konutluk 3 yeni proje geliyor! Sakın Kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projelerinin ihalelerini Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Projeler kapsamında 2 ilçede toplam 950 konut inşa edilecek.

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Diyarbakır'daki 4. Oto Sanayi Sitesi 6 ay sonra hizmete girecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın üretimde verimlilik artırılarak istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için yapımını sürdürdüğü Diyarbakır'daki 4. Oto Sanayi Sitesi'nin inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yeni Diyarbakır Evleri 2019'da teslim edilecek!

Sur ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Boyutu Diyarbakır surlarını aşmayan yeni Diyarbakır evlerinin ilk etabını oluşturan 293 konut 2019’un Haziran ayında sahiplerine teslim edilecek.

Diyarbakır’da 2 katlı ev yolun ortasında kaldı!

Diyarbakır Bağlar'da yapımına 4 ay önce başlanılan 1,5 kilometrelik yolun ortasında iki katlı bir evin kaldığı açıklandı. Evin sahibi istediği ücrette anlaşamadığı için evini satmadı.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda rekreasyon projesi!

Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki 33 hektarlık alanda yürütülen rekreasyon projesi hızla devam ediyor. Projenin gelecek ay tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır ve Mardin'de camilerin onarımı için 9 milyon lira harcanacak!

Diyarbakır ve Mardin'de ibadet mekanları onarılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Terör örgütü PKK’nın yakıp yıktığı camii ve kiliseler için 9 milyon lira bütçe ayırdı.

Diyarbakır evleri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır ve Şırnak merkez ile 6 tane ilçede binaları zarar gören insanlara 3 ay ile 1 yıl içinde konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Ahmet Ay diyarbakır Haberi

Ahmet Ay diyarbakır

Ahmet Ay kimdir?

Ahmet Ay, 04.10.1982 İstanbul doğumlu olup, 1989 yılında Diyarbakır’ a yerleşmiştir. Orta ve Lise Öğrenimini Diyarbakır Anadolu Lisesinde tamamlayarak 2004 Yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 


2005 yılından itibaren serbest avukatlık faaliyeti yürütmektedir. SHÇEK, UNİCEF ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı tarafından yürütülen projelerde kimsesiz çocuklara yönelik spor ve sanat atölyelerinde sahada çalışmıştır. Dünya Bankası ve Yerel Gündem 21 tarafından yürütülen Diyarbakır Gençlik evi projesinde kurucu üyelik ve yöneticilik yapmıştır. 


DİMFOD ( Diyarbakır Müzik Folklör Derneği ) ve Diyarbakır Aktif Sanat Derneği gibi kuruluşlarda kurucu üyelik ve yöneticilik yapmaktadır. Evli, 2 Çocuk...