27 / 04 / 2024

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da depremzedeler için yapılan deprem konutlarının çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu ay sonuna kadar 242 deprem konutunun teslim edileceğini belirtti. 



TOKİ tarafından, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 şehirde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da da inşası devam eden 6 bin 40 konuttan 242'sinin ay sonunda tamamlanması öngörülüyor. 

Depremlerin yıkıma neden olduğu şehirler arasında yer alan Diyarbakır'da, merkez Bağlar ilçesindeki Oğlaklı Mahallesi'nde etaplar şeklinde afet konutları yükseliyor.

Diyarbakır da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

6 bin 40 deprem konutundan meydana gelen 321 bloktan 245'inin kaba inşaatı bitirildi. Kaba inşaatı tamamlanan bloklarda dış cephe işlemleri, kapı, pencere ve mutfak dolaplarının takılması ile çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. 

Tamamlanma aşamasında olan 242 konutun ay sonunda teslime hazır hale geleceği belirtildi. 

Diyarbakır da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Vali Ali İhsan Su, konu ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve 11 kenti kapsayan "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin Diyarbakır'da da yıkıma neden olduğuna dikkat çekti. 

Depremde Diyarbakır'da da vefat eden insanların olduğunu hatırlatan Ali İhsan Su, yaşamını yitiren tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Depremden hemen sonra konutları zarar gören vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,  TOKİ  Başkanlığı, AFAD Başkanlığı ile diğer paydaş kurumların hızlı bir çalışma içine girdiğinin altını çizen Su, bu çalışma kapsamında Oğlaklı mevkisinde konutların yapılmasına karar verildiğine vurgu yaptı. 

Diyarbakır da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Konutların inşa edildiği alanın Karacadağ'ın eteklerinde zemini kayalık çok sağlam bir yer olduğuna da dikkat çeken Vali Su, TOKİ tarafından bölgede 6 bin 40 konutun yapımının devam ettiğini anımsattı.

Su, inşasına başlanan konutların hızlıca tamamlanması amacıyla gayret gösterdiklerini de aktardı ve "Vatandaşlarımızı, depremzede kardeşlerimizi bir an önce konforlu, huzurlu ve sağlam evlere yerleştirmek için gerçekten de hızlı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah kasım ayı sonunda 242 konutumuz teslime hazır hale gelecek. Aralık ayı sonunda da 581 adet konut daha tamamlanmış teslime hazırlanmış olacak" açıklamasında bulundu. 

Kasım ayı sonu itibarıyla 242 konutun altyapı ile ilgili işlemlerinin de bitirilmiş olacağını dile getiren Su, kanalizasyon, elektrik, su ve doğalgaz  gibi ihtiyaçların tamamını da karşılayacaklarına dikkat çekti. 

Vali Su, bu şekilde vatandaşlara yaşayabilecekleri, güvenli, konforlu, huzurlu bir ortamı sunacaklarının, bölgede cami, okul alışveriş merkezi gibi sosyal donatıların da olacağının altını çizdi. 

Vali Ali İhsan Su, konuya ilişkin açıklamasını "Devletimiz, hükümetimiz gerçekten yoğun bir çalışmayla bunları gerçekleştirmiş oluyor" diyerek tamamladı. 

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Son dakika! Malatya'da 4.5 şiddetinde deprem!


 


Geri Dön