23 / 07 / 2024

Ahmet Büyükduman özgeçmiş

Ahmet Büyükduman özgeçmiş

İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. kurucu ve yönetici ortağı Ahmet Büyükduman kimdir? Ahmet Büyükduman bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Ahmet Büyükduman...

Prof. Dr. Ahmet Ercan Afyonkarahisar için uyarmıştı! Bölgede 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar var...

Afyonkarahisarlılar bu sabah deprem ile uyandılar. Kentte sabah art arda yaşanan depremlerin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın bölgedeki 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar olduğu yönündeki açıklaması düşündürdü.

50 metrekarelik küçük konutlar üretilip piyasaya sunulursa, kira bedelleri stabil hale gelir!

Gayrimenkul iktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, kira bedelleri ile ilgili konuştu ve kira fiyatlarının stabil hale gelmesi için önerilerini paylaştı. İşte o açıklama...

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman soruyor: Boş ev vergisi ne kadar olmalı?

Konut kiralarındaki fahiş artışlar Maliye'yi harekete geçirdi. Konut piyasasındaki fahiş fiyatın önüne geçmek için boş ve vergisi alınacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman vatandaşlara 'boş ev vergisi ne kadar olmalı?'' diye sordu.

Evini büyük zararla teslim alan Mağdur ev sahibi sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken, evini büyük bir zararla teslim alan Mağdur ev sahibi de görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Dr. Ahmet Büyükduman kira değişimleri ve TÜFE enflasyonunu paylaşarak sordu: Hangisi daha gerçekçi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden kira değişimleri ve TÜFE enflasyonunu paylaşarak, hangisinin daha gerçekçi olduğunu sordu. İşte Ahmet Büyükduman'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endeksi şaşırttı: İstanbul’da konut lehine açılan fark, 2024'ün ilk çeyreğinde kapandı! 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endekslerine değinerek, İstanbul’da 2021 ortasından itibaren konut lehine açılan farkın 2024 ilk çeyrekte kapanmış göründüğünü belirtti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 il için yeni uyarı: 7.3 büyüklüğünde deprem olabilir!

Yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fayı'nın güney koluna dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca şehirlere dikkat çekerek, 7.3 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi.

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken,  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Ahmet Büyükduman'ın X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, rakamların görünenden farklı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o kente 7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Batıya yerleşmeli! 

Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,  Balıkesir'e 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu ve "Batıya yerleşmeli" dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Gayrimenkul değerleme uzmanı inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki ilişkiyi değerlendirdi!

İnşaat maliyetleri arttıkça konut fiyatları da artar diyenler için Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman değerlendirme yaptı. İşte o açıklama... 

Konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, Nisan 2024 konut satış istatistikleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerinde ‘takvim etkisi’ne değindi ve “Bu veriler konut satışlarının düştüğünü göstermiyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o il için 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de 2020 yılında yaşanan depremi anımsatarak, 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Ercan'ın açıklamaları...

Ahmet Büyükduman özgeçmiş Haberi

Ahmet Büyükduman özgeçmiş

Ahmet Büyükduman kimdir?

Ahmet Büyükduman, ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden lisans programını tamamlamış ardından 1998 yılında, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde “İktisat Teorisi” alanında yüksek lisans programını tamamlamıştır. 


2012 yılında Işık Üniversitesi'nden MBA derecesi almıştır. 1993-2003 yılları arasında sigorta şirketleri ve bankalarda Uzman, Müfettiş ve Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. 2003-2005 yılları arasında özel bir bankada Krediler Müdürü olarak görev yapmış ve 2005 yılında İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin kurucu ve yönetici ortağı olmuştur. 


2005 yılından bu yana Sermaye Piyasası Kurulu'nun lisans verdiği “Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarındandır”. Büyükduman, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Sermaye Piyasaları programında Konut Finansmanı bölümünde 2 yılı aşkın süredir eğitim vermektedir. 


Büyükduman, banka ve eğitim kurumlarının konut finansmanı eğitimlerinde 2500'e yakın uzmana eğitim vermiştir. 


Büyükduman'ın İstanbul Üniversitesi'nden Gayrimenkul Ekonomisi ve Gayrimenkul Fiyat...