04 / 05 / 2024

aidat takip

aidat takip

Binalarda ortak giderler için ödenen aidatlar kira fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Avukat Ali Güvenç Kiraz, aidatta yazılı her kalemi ödemek zorunda kalan kiracılar için uyarılarda bulundu.

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

Uzmanlar tarafından ev sahiplerine aidat hakkında uyarı yapıldı. Buna göre aidat ödemelerini takip etmeyen ev sahipleri kiradaki evlerinin ellerinden alındığına bile şahit olabilirler. İşte haberin merak edilen detayları...

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Mert Yıldızhan yüksek aidat sorununa dikkat çekti!

Lüks ve markalı konutların yükselmesiyle konut tercihi değişim göstermesine karşın, bu konutların yüksek aidat giderleri konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor

Binali Yıldırım dev projeleri takip etmek için Beştepe'de özel ekip kuracak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde temelini attığı dev projeleri takip için 29 Ekim’de Beştepe’ye geçtikten sonra özel ekip kuracak. Ekip eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım’a bağlı ancak yasal olarak genel sekreterlik altında görev yapacak.

Mert Yıldızhan: Düşük aidatın yolu alternatif enerji kullanımından geçiyor!

Ankara'daki Elit Royal Residence projesiyle dikkati çeken Elit Yapı 'nın Yönetim Kurulu Uyesı Mert Yıldızhan, aidat konusunun satış aşamasında ilk sorulan sorulardan biri olduğunu söyledi.

Devremülkte aidat tuzağına dikkat edin!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk vurguncularının son tuzağı aidat oldu. Yılda bir hafta kullandıkları daireler için bin TL'den fazla aidat ödeyen tüketicilerin mağduriyeti büyüyor.

Devre mülklere bin TL'den fazla aidat ödeyenlerin mağduriyeti büyüyor!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk dolandırıcılığında sınır tanınmıyor. Çeşitli hile ve oyunlarla tüketicinin gözünü boyayarak satış yapılan devre mülklerde taksitten kurtulan tüketici, bu kez aidat tuzağıyla karşı karşıya bırakılıyor...

Devre mülkte aidat tuzağı!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk vurguncularının son tuzağı aidat oldu. Yılda bir hafta kullandıkları daireler için bin TL'den fazla aidat ödeyen tüketicilerin mağduriyeti büyüyor.

Mert Yıldızhan: Lüks konut alınırken ilk aidat soruluyor!

Markalı ve lüks konut projeleri, yaşam kalitesini arttırmaya yönelik sayısız hizmete imza atarken, bu durum konut sahibine yüksek aidat olarak geri dönüyor. Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan konuyu değerlendirdi...

Riskli binalara yakın takip!

Riskli binalara yakın takip sistemi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Sitedeki ortak giderler için toplanan aidatın tüm malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Malikler, ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ödenmezse ne olur?

Site aidat yönetmeliği!

Konut siteleri, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıya deniyor. Peki, site aidatı nasıl ödenir? İşte site aidat yönetmeliği...

Site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Anagayrimenkulün günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için malik ve kiracılardan aidat toplanıyor. Aidatı ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Peki, site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

aidat takip Haberi

aidat takip

Apartman ve sitelerde ortak giderler için ödenen aidatlar sadece kiracıları değil ev sahiplerini de ilgilendiriyor. Ev sahibinden değil o evde yaşayan kiracıdan aidatlarda kiracılar herşeyi ödemek zorunda bırakılıyor. Aidatta yazılı her kalemi ödemek zorunda kalan kiracılar dikkat. Ev sahibinin ödemesi gerekeni siz ödemeyin! Ev sahibi ya da kiracıların aidat giderlerini detaylıca sorgulaması gerekiyor.

Aidatlar kiralarla yarışıyor

Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın haberine göre, konutlardaki yüksek aidat sorunu yapılan harcamalar nedeniyle ev sahiplerinden ya da kiracıdan her ay talep ediliyor. Kiralarla yarışır duruma gelen aidatlarla vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Site yöneticilerinden şikayet eden kiracılar için en iyi yöntem 2 yılda bir kez yapılan kat malikleri (ev sahipleri) kurul toplantısına katılmak.

İşletme bütçesini ödemeyin

Ev sahipleri için toplantıları takip etmek çözüm yolu olurken kiracıların ne...