27 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

Uzmanlar tarafından ev sahiplerine aidat hakkında uyarı yapıldı. Buna göre aidat ödemelerini takip etmeyen ev sahipleri kiradaki evlerinin ellerinden alındığına bile şahit olabilirler. İşte haberin merak edilen detayları...



Son zamanlarda, Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında kurulan ilişkide çok değişik sonuçlar çıkabiliyor. Taraflar arasında en çok da aidat meselesi kafaları karıştırmakta. Ev sahibi eğer kiracının aidat ödemesini takip etmezse ve apartman ile site yönetimi de ev sahibini bilgilendirmezse bunun sonucu ev sahibine çok pahalıya patlayabilir ve sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.

BU DURUMDA KİRACI KADAR EV SAHİBİ DE SORUMLU!

Bu kapsamda bir apartman veya sitede ortak giderlerin karşılanması için yönetimler kat maliklerinden aidat toplamaktalar. Bu aidatlar kullanıma dayalı giderler ise ödeme yapmak kiracıyı ilgilendirmektedir Bu durumda kiracının ödeme yapmaması halinde hem ev sahibi hem de eğer evde oturmaya devam ediyorsa kiracı sorumlu olmaktadır. Sadece aidat için değil ödenmemiş aidatın yasal faizinde de aynı sorumluluk bulunur. Bu sorumluluk ev sahiplerinin canını sıkabilir.

 Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

KİRACI AİDATI ÖDEMEZSE NE OLUR?

usakgundem.com'da yer alan bilgilere göre; Kiracının aidat ödemesini yapmaması durumunda olabilecekler ev sahibinin sıkıntıya sokacak sokacak cinsten olabiliyor. Burada işin yönünü yönetim belirliyor. Bir apartmanda yada sitede kat maliklerinden birisinin aidat ödemesini yapmaması durumunda diğer kat malikleri için haksızlık doğar. Biriken aidat borcu da oluşursa yönetimler yasal işlem uygulayabiliyor. Bu yasal işlem kapsamında ise hukuken direkt kiracıya yapılamıyor. Kiracı ile yönetimler arasında hukuki bir sözleşme bulunmamakta. Fakat ev sahibi ile kiracı arasında bu sözleşme var. Dolayısı ile yönetimler yasal işlemi ev sahibi adına başlatmak zorundadırlar.

Kiracının aidat borcu ve bu borcun gecikme faizi için yönetim tarafından iki yol izlenebiliyor. İlk yol mahkemeye başvurmak oluyor. Burada sorun bir şekilde çözülebilir. Ancak yönetimlerin direkt olarak ev sahibi hakkında icra işlemi yapmaları da mümkün. Bu yapılırsa ev sahibi bir anda icra bildirimi alacaklar. Borcun ödenmemesi durumunda ise ev sahibinin mülkü olan eve ipotek konulacaktır. Bu ipotek nedeni ile icra dairesi evin satışını da yapabilir.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Günlük kiralamada yeni dönem! Piyasaya doping olacak

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracınız aidatı ödemiyorsa evinizden olabilirsiniz... 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Dava oranı yüzde 80 düştü!


Geri Dön