29 / 07 / 2024

aile konutu satışından izin gerekiyor mu

aile konutu satışından izin gerekiyor mu

Türk Borçlar Kanunu'na göre Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemiyor. Ancak çek ve bono gibi kambiyo senetleri imzalanırken eş rızası aranmıyor.

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Aile konutu satışında 'koruma' kalkanı!

Aile konutunda satış şartları neler? Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satabilir mi? Avukat Yaşar Öksüz, aile konutuna ilişkin detayları açıkladı.

Acar Blu Marmara'nın örnek konutu satışta!

DOME + Partners tarafından Acarkent'te hayata geçen Acar Blu Marmara BW-25’in örnek konutu satışa çıkarıldı. 

Çankaya'da 129 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından Çankaya'da bulunan 129 kamu konutu satıyor. Toplam 129 adet konutun satış ihalesi 5-12 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Aile konutu satışında 'hakim' müdahalesi!

Aile şerhi olan konutlarda ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda satışa rıza göstermeyen eş için hakim müdahalesi talep edebilirsiniz...

Aile konutu satışında izin yoksa hakim devreye girer!

Ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda aile konutu satışına onay vermeyen eş için hakim müdahelesi talep edebilirsiniz...

TOKİ Hatay'da 584 konutu satışa sundu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hatay'ın İskenderun ilçesinde yer alan 584 konutu satılacak.

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Tapuda aile konutu şerhine yeni düzenleme getirildi!

Yargıtay, tapuda 'aile konutu' şerhine yeni düzenleme getirdi. Buna göre tapuda şerh yoksa bile sonradan eşlerden biri, "burası aile konutuydu" itirazıyla satışı iptal ettirebilecek.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta 61 konutu satışa çıkaracak!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta 450 konut projesi kapsamında yapılan konutlardan 2+1,3+1 ve 4+1 olmak üzere toplamda 61 adet konutu satışa çıkaracak.

aile konutu satışından izin gerekiyor mu Haberi

aile konutu satışından izin gerekiyor mu

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Senet imzalarken eşin rızası gerekiyor mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Senet imzalarken eşin rızası gerekiyor mu?

Türk Borçlar Kanunu'na göre eşin rızasını gerektiren hukuki işlemler şu şekilde belirlenmiştir:
- Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.
- Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir.

Bu düzenlemelerin ardından bazı mahkemeler ve Yargıtay daireleri, bu düzenlemeyi geniş yorumlayarak 'bono, çek ve kambiyo senetlerinde eş rızasının aranmasına' hükmetmeye başladı. Fakat bu uygulamadan sonra kimi alacaklıları olumsuz etkileyen bir tablo ortaya çıktı ve eşin rızası alınmamış bono, çek ve kambiyo senetleri geçersiz...