08 / 01 / 2025

aile konutu satışından izin gerekiyor mu

aile konutu satışından izin gerekiyor mu

Türk Borçlar Kanunu'na göre Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemiyor. Ancak çek ve bono gibi kambiyo senetleri imzalanırken eş rızası aranmıyor.

Aile konutu satın alırken aman dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Avukat Gizem Gezginci konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Gezginci, özellikle aile konutlarına dikkat çekti ve evli kişilerden ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Acar Blu Marmara'nın örnek konutu satışta!

DOME + Partners tarafından Acarkent'te hayata geçen Acar Blu Marmara BW-25’in örnek konutu satışa çıkarıldı. 

Çankaya'da 129 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü tarafından Çankaya'da bulunan 129 kamu konutu satıyor. Toplam 129 adet konutun satış ihalesi 5-12 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Aile konutu satışında 'hakim' müdahalesi!

Aile şerhi olan konutlarda ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda satışa rıza göstermeyen eş için hakim müdahalesi talep edebilirsiniz...

Aile konutu satışında izin yoksa hakim devreye girer!

Ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda aile konutu satışına onay vermeyen eş için hakim müdahelesi talep edebilirsiniz...

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi şartları!

Aile konutu, bir ailenin yaşamını devam ettirdiği konut oluyor. Tapuya ile konutu şerhi konulabilmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, aile konutu şerhi şartları nelerdir?

Aile konutu şerhi dilekçesi 2016!

Malik olmayan eş, gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi koyabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2016..

Aile konutu şerhi harcı ödenir mi?

Aile konutu, eşlerin birlikte hayatını devam ettirdiği konut olarak tanımlanıyor. Aile konutu şerhi, tapu dairesine gerekli belgeler ile yapılacak müracaat ile konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi harcı ödenir mi?

aile konutu satışından izin gerekiyor mu Haberi

aile konutu satışından izin gerekiyor mu

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Senet imzalarken eşin rızası gerekiyor mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Senet imzalarken eşin rızası gerekiyor mu?

Türk Borçlar Kanunu'na göre eşin rızasını gerektiren hukuki işlemler şu şekilde belirlenmiştir:
- Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.
- Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir.

Bu düzenlemelerin ardından bazı mahkemeler ve Yargıtay daireleri, bu düzenlemeyi geniş yorumlayarak 'bono, çek ve kambiyo senetlerinde eş rızasının aranmasına' hükmetmeye başladı. Fakat bu uygulamadan sonra kimi alacaklıları olumsuz etkileyen bir tablo ortaya çıktı ve eşin rızası alınmamış bono, çek ve kambiyo senetleri geçersiz...