02 / 05 / 2024

aile konutunda eşlerin hakları

aile konutunda eşlerin hakları

Eşlerin aile yaşamlarını sürdükleri evin tapusu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerhin konulması eşlere karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Aile Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakit yardımı yapıyor!

Türkiye, ihtiyaç sahibi ve eşini kaybetmiş kadınlara yönelik özel bir sosyal destek programını hayata geçirdi. Bu özel programa başvuran eşi vefat etmiş kadınlar, her ay düzenli olarak hesaplanan ve 2 ayda bir olacak şekilde 1.000 TL nakit yardım alıyorlar.  

Eşi vefat eden kadınlara Aile Bakanlığından maddi destek! Hemen almak için başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara maddi destek sağlıyor. Peki bu yardımdan kimler faydalanacak? Eşi vefat etmiş kadına ne kadar ödeme yapılacak?

Aile Bakanlığından bu sefer haziran ayı müjdesi! Hesaplara peş peşe yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, sosyal destek ödemeleri ne zaman bitecek? İşte detaylar... Aile Bakanlığından bu sefer haziran ayı müjdesi! Hesaplara peş peşe yatacak!

Aile Destek Programında hesaplara peş peşe 1.250 TL yatırılacak! Tek tek ödenecek Mayıs 2023 paralarını aman kaçırmayın!

Aile Destek Programında hesaplara peş peşe 1.250 TL yatırılacak... Tek tek ödenecek Mayıs 2023 paralarını aman kaçırmayın...

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Nisan 2023 destek müjdesi! Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL para peş peşe yatıyor!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika Nisan 2023 destek müjdesi!..Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL para peş peşe yatıyor!.. Dikkat!.. Dikkat!.. Sakın kaçırmayın...Hemen bakın!..

Aile Bakanlığı destek ödemeleri için adeta Nisan 2023 müjdesi geldi! Paralar peş peşe yatırılıyor, mutlaka alın!

Aile Bakanlığı destek ödemeleri için adeta Nisan 2023 müjdesi geldi... Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor, mutlaka alın...

Aile Destek Programı müjdeleri peş peşe geldi! Hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 TL yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Aile Destek Programı müjdeleri peş peşe geldi... Hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 TL yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın!

Aile Destek Programı ödemelerinde 2023 Mart müjdesi! Hesaplara peş peşe yatırılan 1.250 lirayı mutlaka alın!

Aile Destek Programı ödemelerinde 2023 Mart müjdesi... Hesaplara peş peşe yatırılan 1.250 lirayı mutlaka alın... İşte son dakika detayları...

Aile Bakanlığı tam 40 farklı destek ödemesini peş peşe açıkladı! Hesaplara yatırılan Mart 2023 paralarını kaçırmayın

Aile Bakanlığı tam 40 farklı destek ödemesini peş peşe açıkladı... Hesaplara yatırılan Mart 2023 paralarını kaçırmayın...İşte son dakika detayları...

Aile Bakanlığı son dakika destek ödemesi açıkladı! Hesaplara 4.336 TL yatacak! Hemen e-Devlet’ten kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde mart ayı ödemelerinin başladığını açıkladı. Bu kapsamda hemen e-Devlet’ten hesaplarınızı kontrol etmeniz istendi.

Aile Bakanlığından destek alanlar müjde! TC sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen e- Devlet'e bakın! 1250 TL hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Aile ve Sosyal Destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını duyurdu. Aile Bakanlığından destek alanlar müjde! TC sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen e- Devlet'e bakın! 1250 TL hesaplara yattı. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı hesaplara peş peşe 4 bin 388 TL yatırıyor! Tam 40 farklı destek ödemesi tek tek açıklandı! Kaçırmayın!

Aile Bakanlığı hesaplara peş peşe 4 bin 388 TL yatırıyor... Tam 40 farklı destek ödemesi tek tek açıklandı... Kaçırmayın...

aile konutunda eşlerin hakları Haberi

aile konutunda eşlerin hakları

Aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Eşlerin aile yaşamlarını sürdükleri evin tapusu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerhin konulması eşlere karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor.


Bu şerh eşlerden birinin istemi ile kurulabilirken; Şerhin kaldırılması için ise eşlerin birlikte müracaat etmesi gerekiyor. Peki, aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?


Aile konutu üzerinde eşlerin hakları, Medeni Kanun kapsamında madde 194'te açıklanıyor. Kanunen aile konutunda;


-Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


-Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebilir.


-Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebilir.


-Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile...