30 / 04 / 2024

Aile konutundaki şerhin kaldırılması

Aile konutundaki şerhin kaldırılması

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, aile konutunda şerh nasıl kaldırılır? İşte, aile konutundaki şerhin kaldırılması!

Aile konutundaki şerhin kaldırılması!

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, aile konutunda şerh nasıl kaldırılır? İşte, aile konutundaki şerhin kaldırılması!

Aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Eşlerin aile yaşamlarını sürdükleri evin tapusu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerhin konulması eşlere karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, aile konutu üzerinde eşlerin hakları nelerdir?

Aile malları ortaklığı nedir?

Hısımlar, kendilerine geçen mirasın tamamı veya bir bölümüyle ya da ortaya başka mallar koymak suretiyle aralarında bir aile malları ortaklığı kurabiliyor. Peki aile malları ortaklığı nedir?

Aile yurdu şerhi nasıl kurulur?

Konutlar, tarıma ya da sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu şerhi nasıl kurulur? Aile yurdu tapuya nasıl şerh edilir?

Medeni kanun aile yurdu!

Medeni kanun aile yurdu esasları gereğince, kurulacak aile konutu; bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamıyor. Aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamıyor...

Aile yurdu kurulması!

Medeni Kanun gereğince, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu nasıl kurulur? İşte aile yurdu kurulması esasları..

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne aile sağlık merkezi yapılacak!

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne yapılacak aile sağlık merkezlerinin ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Ağustos tarihinde saat 10.00 'da gerçekleştirilecek.

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi ihalesi 4 Ağustos'ta!

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi inşaatları, Altınağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos saat 10.00'da Fen İşleri Kampüsü'nde ihaleye çıkacak.

Altındağ Aile Sağlığı Merkezi ihalesi 1 Ağustos'ta yapılacak!

Altındağ Aile Sağlığı Merkezi ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri tarafından gerçekleştirilecek. Karapürçek'te yapılacak Aile Sağlığı Merkezi'nin ihalesi ise 1 Ağustos 2014'te saat 10.00'da yapılacak.

Aile içi ev satışı!

Aile içi ev satışı, bir bedel karşılığında yapılıyorsa bu işlemin "satış" olarak; bedel karşılığı olmadan yapılıyorsa bu işlemin ise "hibe" olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İşte aile içi ev satış işlemleri...

Tire'de Aile Sağlığı Merkezi'ne örülen duvar yıkıldı!

İzmir Tire'de Aile Sağlığı Merkezi'nin ortasına bir gece ansızın örülen duvar İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün girişimleriyle yıkıldı. 20 bin kişinin yararlandığı sağlık merkezinde hizmetler günlük akışına döndü.Ruhsatta ayrı görünüyor

4 bin taşınmaza aile şerhi!

Aile konutu şerhi eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruyor. Evlilik cüzdanı ve ikametgâh ilmühaberi ile tapu müdürlüğüne başvuru yapılabiliyor.Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı...

Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı!

Geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 aymda ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında en çok İstanbul'da aile şerhi konuldu.

Aile konutundaki şerhin kaldırılması Haberi

Aile konutundaki şerhin kaldırılması

Aile konutundaki şerhin kaldırılması!

Aile konutu, ailenin oturduğu mesken olarak biliniyor. Eşler, aile konutunda birlikte yaşamış, acı tatlı günlerini geçirmişlerdir. Bu nedenle aile konutunun eşler  için maddi ve manevi olarak önemi, anlamı ve değeri oluşmuş oluyor.. Bunun için TMK 194. maddesi ile ailenin oturduğu konuta özel düzenlemeler ve sınırlamalar öngörülüyor.


Aile konutu şerhi tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor. Tapu memuru eşlerin rızası olmadan satış işlemini yapmıyor. 


Eşler tarafından aile konutu olarak seçilmiş ancak eşlerden birisinin adına kayıtlı ev için diğer eş yada eşler müştereken tapuya başvurarak tapuya aile konutu şerhi koydurulabiliyor. 


Bunun için başvurucunun, konutun aile konutu olduğunu kanıtlayan muhtarlıktan alınmış belge ile nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı aile nüfus kayıt örneği yahut evlilik...