07 / 05 / 2024

Aile yurdu tasarruf hakkı

Aile yurdu tasarruf hakkı

Konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Aile yurdu hakkında, mahkeme eliyle, cebrî icra yoluna başvurulamıyor. Peki aile yurdunun şerhi nasıl olur?

Antalya Demre'de 200 kişilik öğrenci yurdu inşa edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde yaptırılan öğrenci yurdu yeni eğitim öğretim sezonuna hazır hale getirildi. Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

Antalya Demre'de yeni öğrenci yurdu tamamlandı!

Antalya Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

Aile evi şerhi başvurusu!

Aile evi şerhi, malik olan eşin tasarruf işlemlerini diğer eşin açık rızasına bağlıyor. Tapu üzerine şerh konulabilmesi için gerekli belgelerle müracaat ediliyor. İşte aile evi şerhi başvurusu..

Yoksul aileler için konut tasarruf hesabı programı başlatılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yoksul ailelerin konut sahibi olabilmesi için 'konut tasarruf hesabı' programını başlatacaklarını açıkladı.

Aile konutu şerhi dilekçe örneği 2015!

Aile konutu şerhi konulan bir ev hakkında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça tasarruf kararı veremiyor. Aile konutu şerhi için başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte, aile konutu şerhi dilekçe örneği 2015!

Kars Arpaçay'a 200 yataklı kız yurdu inşa edilecek!

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan 200 yataklı Modern Kız Öğrenci Yurdu projesi kabul edildi.

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Malik olmayan eş tek başına aile konutu şerhi koyabilir mi?

Aile konutu şerhi, malikin kim olduğuna bakmadan, eşlerden birinin diğerinin rızası olmadan aile konutu hakkında tasarruf yapmasını kısıtlıyor. Peki, malik olmayan eş tek başına aile konutu şerhi koyabilir mi?

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği!

Aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde tasarruf hakları diğer eşin rızası alınmadan yapılmıyor. malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın bir dilekçe ile şerhi koyabiliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği...

Aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutunun tapuya tescil edildikten sonra eşler birbirinin açık rızası olmadan aile konutunu tasarruf edemiyor aksi bir durum olduğunda dava açılabiliyor. İşte, aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutu neresidir?

Türk Medeni Kanunu gereğince, aile konutu şerhi konulan bir ev hakkında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, tasarruf işleminde bulunamıyor. Peki aile konutu neresidir?

Ekin Türkmen İzmir'de 'kız yurdu' açıyor!

Ekin Türkmen ve Esin Türkmen,kız yurdu açıyor. Türkmen kardeşlerin geçtiğimiz yıllarda hayatlarını kaybeden aile büyüklerinin isimlerini yaşatmak için Buca'da hayata geçirecekleri "Sultanahmet Kız Öğrenci Yurdu"nun son hazırlıkları tamamlandı

Aile yurdu kurulması dilekçesi!

Aile yurdu kurulması için Aile Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, Aile yurdu kurulması dilekçesi nasıl yazılır? İşte Aile yurdu kurulması ve tescili dilekçe örneği...

Aile yurdu tasarruf hakkı Haberi

Aile yurdu tasarruf hakkı

Aile yurdunun şerhi!

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor.


Yine kanunda yer alan esaslara göre, aile yurdunun şerhi ancak izne ilişkin mahkeme kararının o taşınmazın tapu kütüğüne şerh verilmesiyle mümkün oluyor.


Tapu kütüğüne şerh verilmesi

Bir taşınmazın aile yurdu hâline getirilmesi, ancak izne ilişkin mahkeme kararının o taşınmazın tapu kütüğüne şerh verilmesiyle mümkün olur; bu husus mahkemece ilan edilir.


Sonuçları

Tasarruf hakkının sınırlanması

Aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamaz, rehnedilemez ve kiraya verilemez.


Aile yurdu ve eklentileri hakkında, mahkeme eliyle yönetim hâli saklı kalmak kaydıyla, cebrî icra yoluna başvurulamaz.


Kan hısımlarının aile yurduna alınması

Malikin, yoksulluğu sebebiyle aile yurduna alınmaya muhtaç bulunan ve kabullerine engel olacak durumları olmayan üstsoyunu, altsoyunu ve kardeşlerini yurda kabul etmesine...