06 / 05 / 2024

Aile yurdu tesisi

Aile yurdu tesisi

Medeni Kanun gereğince, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu nasıl kurulur? İşte aile yurdu kurulması esasları..

Aile yurdunun şerhi!

Konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Aile yurdu hakkında, mahkeme eliyle, cebrî icra yoluna başvurulamıyor. Peki aile yurdunun şerhi nasıl olur?

Kağıthane'deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

Kağıthane Belediyesi kendi mülkiyetindeki 7.5 dönümlük arazinin 'sağlık tesisi' olan imar durumunu 'özel sağlık tesisi' yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylanan plan değişikliğine, 'aile sağlığı merkezi' yapılmasını isteyerek karşı çıktı ama karar değişmedi.

Bursa Yeşilyayla Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatı yüzde 60 tamamlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yeşilyayla Aile Sağlığı Merkezi’nde sona yaklaşıldı. Bölgede önemli bir sağlık tesisi olması planlanan projenin yüzde 60'ı tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi öğrenci yurdu ihalesi iptal edildi!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrenci yurdu inşa edip kredi ve yurtlar kurumuna kiralanmak üzere irtifak hakkı tesisi ihalesi iptal edildi..

TOKİ'den Kırşehir'e 1.126 yeni konut geliyor!

Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Kayabaşı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1126 Adet Konut , 1 Adet Aile Sosyal Tesisi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 29 Aralık'ta gerçekleşecek.

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni arıtma tesisi yapılacak!

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), günlük 1000 metreküplük atık suyu temizleyecek arıtma tesisinin yapımı için düğmeye bastı.

Bağyurdu OSB'ye arıtma tesisi inşa edilecek!

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), günlük 1000 metreküplük atık suyu temizleyecek arıtma tesisinin yapımı için düğmeye bastı.

Antalya Demre'de 200 kişilik öğrenci yurdu inşa edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde yaptırılan öğrenci yurdu yeni eğitim öğretim sezonuna hazır hale getirildi. Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

Antalya Demre'de yeni öğrenci yurdu tamamlandı!

Antalya Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

Aile konutu şerhi için gerekenler!

Aile konutu şerhi tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemler yapamıyor. Peki, aile konutu şerhi için neler gerekli? İşte, aile konutu şerhi için gerekenler!

Ala Aile Yaşam Merkezi meclis çalışanlarının kullanımına tahsis edildi!

Hizmete açılan TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisi, yeni milletvekillerini bekliyor. TBMM'nin Büyükşehir Belediyesi'nden devraldığı Beştepe'deki Ala Aile Yaşam Merkezi, milletvekilleri ve Meclis çalışanlarının kullanımına tahsis edildi.

Kepez Duraliler Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaatı başladı!

Antalya’nın Kepez ilçesi Duraliler Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımı başladı. Sağlık tesisi Kepez Belediyesi tarafından, belediye ait arsada 350 metrekarelik alan üzerine inşa edilirken, Aralık ayında tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Manisa Saruhanlı'da eğitim tesisi yapılacak!

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde, Belediyenin tahsis ettiği Saruhan mahallesindeki 12 bin 250 metrekare alana, İmam Hatip Orta Okulu, İmam Hatip Anadolu Lisesi, 200 yataklı öğrenci yurdu ve Cami’nin de içinde bulunduğu dev bir eğitim tesisi yapılacak.

Kars Arpaçay'a 200 yataklı kız yurdu inşa edilecek!

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan 200 yataklı Modern Kız Öğrenci Yurdu projesi kabul edildi.

Aile yurdu tesisi Haberi

Aile yurdu tesisi

Aile yurdu kurulması!

Bir kişi kendisinin veya ailesinin işletmesi ya da oturması koşuluyla, aile bireylerinin geçimi ve oturmasını sağlamak amacıyla bir evi veya tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazları eklentileri ile beraber ailesine tahsis etmesi ile yurt oluşturabiliyor. 


Medeni Kanun gereğince, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu nasıl kurulur?


Aile yurdu kurulması esasları..

- Aile yurdu hâline getirilecek taşınmazların büyüklüğü, üzerindeki rehin haklarına ve malikin diğer mallarına bakılmaksızın, bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamaz.


- Mahkemece haklı sebeplere dayanılarak geçici bir istisna kabul edilmiş olmadıkça malikin, taşınmazı veya üzerindeki tesisi kendisinin işletmesi ya da konutta oturması zorunludur.


- Alacaklılar ve aile yurdu kurulması yüzünden haklarının zedelenmesi ihtimali bulunan kişiler, kuruluştan önce mahkemece yapılan...