22 / 12 / 2024

Kağıthane'deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

Kağıthane'deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

Kağıthane Belediyesi kendi mülkiyetindeki 7.5 dönümlük arazinin 'sağlık tesisi' olan imar durumunu 'özel sağlık tesisi' yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylanan plan değişikliğine, 'aile sağlığı merkezi' yapılmasını isteyerek karşı çıktı ama karar değişmedi.



Kağıthane Belediyesi tarafından geçtiğimiz Kasım'da hazırlanan imar planı değişikliği onay için İBB Meclisi'ne gönderildi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarında gündeme gelen plan değişikliğinde; Kağıthane Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan yaklaşık 7.5 dönümlük arazinin “sağlık tesisi ve kat otoparkları” olan imarının “özel sağlık tesisi-kat otoparkı-resmi kurum” olarak değiştirilmesi teklii sunuldu. Resmi kurum tesisi alanına, SGK ve belediye hizmet birimleri bulunabilecek şekilde düzenleme yapıldı. İki kat bodrum da emsal harici tutularak inşaat alanına eklenmedi. 

İETT'DEN GÖRÜŞ ALINMADI

Teklife ilişkin yapılan incelemede, arazi üzerinde İETT Genel Müdürlüğü ve İBB'nin kullanım hakkının olduğu, mevzuat gereği İETT ile Emlak Müdürlüğü'nden alınması zorunlu olan görüşlerinin tamamının alınmadığı belirtildi. 

Kağıthane deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: UYGUN BULMADIK

Plana ilişkin görüşü sorulan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Kağıthane Belediyesi'ne ait parselin, aile sağlığı merkezi yapılmak üzere bedelsiz olarak Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesi için 2017'de başvuruda bulunulduğunu, hala cevap beklendiğini belirtti. Planda iptal edilen sağlık tesis alanına eşdeğer bir alan ayrılmadığı, aile sağlığı merkezi taleplerinin de dikkate alınmadığı belirtilerek plan değişikliğinin uygun bulunmadığıkaydedildi. Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacını bu alanda karşılayacak şekilde plan değişikliği teklifinin hazırlanarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne iletilmesi durumunda değerlendirme yapılabileceği aktarıldı. 

İNŞAAT YOĞUNLUĞU ARTAR

İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü de iki bodrum katının emsal harici tutulmasının inşaat yoğunluğunu ve ulaşım taleplerini arttıracağını belirterek imar değişikliğini bölgesel ulaşım sistemi açısından uygun görmedi. Teklifi değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu ise plan değişikliğini uygun buldu. Komisyonun CHP'li üyeleri karara katılmadı. İBB Meclisi'nde de karar, AKP-MHP grubunun ‘evet’ oyları, CHP-İYİ Parti grubunun muhalefetiyle onaylandı.

Beykoz'un 2 yeni imar planı askıya çıktı!

Gürsel Tekin'den Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü imar planı çıkışı!


Geri Dön