27 / 04 / 2024

akbiller nerelerden değiştirilir

akbiller nerelerden değiştirilir

İBB tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların AKBIL’lerini, 2 bin İstanbulkart yükleme bayisinden, 22 başvuru merkezinden, 60 İETT gişesinden ve mobil başvuru merkezinden “ücretsiz olarak” değiştirebileceği belirtildi

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Site yönetimi bir şirket tarafından gerçekleştirilebilir. Peki, site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir? İşte elektrik tarifesi değişiklikleri..

İkametgah nereden değiştirilir?

İkametgah, insanların yaşadıkları bölge ve konut için kullanılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Peki, taşınma durumunda ikametgah nereden değiştirilir?

İkametgah değiştirmek için gerekli belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl değiştirilir? Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?

Apartman yöneticisini değiştirmek mümkün müdür?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Peki, apartman yöneticisini değiştirmek mümkün müdür? Yönetici nasıl değiştirilir?

Site yönetim planı nasıl değiştirilir?

Yönetim planı yöneticiler tarafından hazırlanan hukuki bir nitelik taşıyan bağlayıcı bir karar planıdır.Peki site yönetim planı değiştirilebilir mi?Site yönetim planı nasıl değiştirilir?

Akbiller ücretsiz olarak İstanbulkart ile değiştirilecek!

İstanbul'da toplu taşım araçlarında kullanılan Akbiller ay sonu itibaren kullanımdan kaldırılarak yerine İstanbulkart kullanımına geçiliyor. Akbiller hiç bir ücret ödemeden İSTANBULKART ile değiştirebilecek. İşte ayrıntılar...

Su sayacı neden değiştirilir?

Su abonesi olan gayrimenkul sahipleri adına su sayacı takılıyor. Abonenin ne kadar su kullandığı sayaçlar ile tespit ediliyor ve fatura sayaç okunarak kesiliyor. Peki, su sayacı neden değiştirilir? Neden sökülür?

Elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

Elektrik faturalarının okunduğu sayaçlar elektronik olduğu gibi mekanik de olabiliyor. Sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Peki, elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

Site yöneticisi nasıl değiştirilir?

Kat Mülkiyet Kanunu gereğince, anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Kanuna göre eski yönetici tekrar atanabiliyor. Peki, site yöneticisi nasıl değiştirilir?

Belde adı nasıl değiştirilir?

Belde; belediyesi bulunan yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Beldeler ile ilgili yasal mevzuat Belediye Kanununda açıklanıyor. Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabiliyor. Peki belde adı nasıl değiştirilir?

akbiller nerelerden değiştirilir Haberi

akbiller nerelerden değiştirilir


İstanbul’da toplu taşıma araçlarında kullanılan AKBİL, ay sonundan itibaren yerini tamamen İstanbulkart’a bırakacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vatandaşların AKBIL’lerini, 2 bin İstanbulkart yükleme bayisinden, 22 başvuru merkezinden, 60 İETT gişesinden ve mobil başvuru merkezinden “ücretsiz olarak” değiştirebileceği belirtildi


Vatandaşlardan gelen şikâyetlerde, bazı bayilerin değiştirme ücreti talep ettiği aktarılan açıklamada, AKBİL’i değiştirirken sorun yaşayanların, hemen 153 çağrı merkezine bildirimde bulunmaları da istendi. Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, değiştirme sırasında ücret aldığı tespit edilenlerin bayiliklerinin aynı gün iptal edildiği de kaydedildi.


Açıklamada, 250 bin AKBİL kullanıcısından 50 bininin İstanbulkart’a geçiş yaptığı da...