04 / 05 / 2024

Akçadağ imar

Akçadağ imar

Akçadağ Belediyesi, ilçe merkezi, Bahri, Kozluca ve Ören Mahallesini kapsayan bölgeleri imara açacak. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Merkez'deki tüm ana arterleri imara açacaklarını belirtti.

Son dakika! Malatya'da korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya Akçadağ'da bu sabah saatlerinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,9 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Malatya Akçadağ'a 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak.

Başakşehir imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Tatarcık Mahallesini de Kapsayan Özel Proje Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıktı.

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

İmar kanunu teklifi Meclis'te!

AK Parti imar kanunu teklifini meclise sundu. İmar Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek teklif sonrası gelişmeleri anlattı...

İmarda devrim gibi düzenleme!

AK Parti imar alanında devrim niteliğinde değişiklikleri içeren teklifi Meclis’e sundu. Tekliften sahilde yaşayan vatandaşlara da müjde çıktı...

Malatya'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Malatya ili, Yazıhan, Akçadağ ve Darende ilçeleri içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Malatya’da arazi kavgası: 2 ölü!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde akrabalar arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sonucunda polis memuru Bekir Aybar ile annesi Fatma Aybar, av tüfeğiyle öldürüldü.

Eyüpsultan Yol ve Kavşak Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Güzeltepe Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Kesişimi Yol ve Kavşak Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Bostancı yol ve kavşak projesi imar planı askıya çıktı!

Kadıköy Bostancı Tünel Caddesi-Kayışdağı Caddesi Arası Bağlantısı Yol, Kavşak Revize Uygulama Projesine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Akçadağ imar Haberi

Akçadağ imar

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Merkez'deki tüm ana arterleri imara açacaklarını belirterek, "Bu vesileyle Akçadağ için hizmette atılması gereken en büyük adımı atmış olacağız. Akçadağ imar planıyla ilgili, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü'nden gelen bir ekiple 'Akçadağ Merkez, Bahri, Kozluca ve Ören Mahallelerinin' imar planlarını masaya yatırdık. 

İmar planıyla ilgili isteklerimizi belirttik. Akçadağ Belediyesinin sorumluluğunda bulunan 1/lOOO'lik Uygulama İmar Planıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesine yetki devrinde bulunduk. Yapılacak yeni planlarıyla Akçadağ Merkez'deki tüm ana arterleri imara açacağız. Başta Akçadağ kavşağından başlayan 7 Km uzunluğundaki bölünmüş yol olmak üzere, Kotangölü mahalle yolunun kağıt fabrikasına kadar olan bölümü, Develi Mahallesi yolunun ilçe merkezinde kalan bölümü, Gölpınar yolu, Ören...