16 / 05 / 2024

akçadağ sit alanları

akçadağ sit alanları

Malatya İli, Akçadağ İlçesi, Keller Mahallesi’nde yapılan incelemeler sonucunda belirlenen alan 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

Manisa'da tescil edilen sit alanları TBMM gündeminde!

Son on yılda Manisa'da tescil edilen sit alanları meclis gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Muğla Doğal Sit Alanları Araştırma Projesi iptal mi edildi?

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi'nin iptal edilip edilmediğini sordu..

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Arkeolojik sit alanları yapılaşma kararına ilişkin 13 sorun TBMM'de!

Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan 1. derece arkeolojik sit alanlarında geçici yapılaşma konusunda alınan bazı kararlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıhan 13 soru sordu..

Sit alanlarının kaldırılması gündemde!

Trabzon Uzungöl’de yurttaşların sit alanı ihlali gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sit alanlarının kaldırılmasına yönelik harekete geçtiği bilgisine ulaşıldı.

Arkeolojik sit alanlarında yapılaşmanın önü açıldı!

1999 yılında çıkarılan "Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı"na Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yeni bir madde eklendi. Böylece bazı hallerde arkeolojik sit alanlarında yapılaşmanın önü açılmış oldu..

Akçadağ Belediye Meclisi imar komisyonu üyelerini seçti!

Akçadağ Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda komisyon seçimleri yapıldı. Akçadağ Belediye Meclisi imar komisyonu üyelerini seçti.

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Kentsel dönüşüm Malatya Akçadağ'ın tek çözümü!

Malatya Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağlı iş adamlarıyla bir araya geldi. Projeler hakkında konuşan Başkan Kazgan, "TOKİ konutları yapmak Akçadağ'ı kurtarmaz, bunun da çözümü kentsel dönüşüm" dedi.

Akçadağ Grup Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akçadağ Grup Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Uğur Akçadağ tarafından 50 bin TL sermaye ile 4 Şubat'ta Tuzla, Postahane Mahallesi, Barbaros Hayrettin Caddesi'nde kuruldu.

Malatya Akçadağ Başpınar Parkı'nda bulunan taşınmazlar incelendi!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi’nde belediyeye ait park içerisinde bulunan taşınmazda inceleme yaptı.

Malatya Akçadağ'da Halı Saha Tesisleri modern hale dönüştürülüyor!

Akçadağ’da uzun yıllardır sportif anlamda hizmet veren, aynı zamanda ilçenin ilk halı sahası durumunda olan Akçadağ Halı Saha Tesisleri, tadilattan geçirilerek modern bir hale dönüştürülüyor.

akçadağ sit alanları Haberi

akçadağ sit alanları

SİVAS KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR


Toplantı Tarihi ve No : 17.06.2015 - 132 

Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 17.06.2015 -2254 SİVAS

Dosya No : 44.01.83

Malatya İli, Akçadağ İlçesi, Keller Mahallesi’nde, mülkiyeti Kamu Orta Malına ait 139 ada, 14 parsel üzerinde, sit alanı dışında bulunan Kandiltepesi Tümülüsü’nün tescil edilmesi isteminde bulunan Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 05.12.2014 tarihli ve 3421 sayılı yazıları, Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce konuya ilişkin kurum görüşleri sorulan Malatya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün. 13.05.2015 tarihli ve 2863 sayılı yazısı, Malatya Valiliği, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 12.05.2015 tarihli ve 11194 sayılı yazısı, Malatya Valiliği, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nün 15.05.2015 tarihli ve 4644 sayılı yazısı ile konu hakkında Raportörün hazırlamış olduğu 10.06.2015 tarihli...