02 / 05 / 2024

Akçakoca tarihi evleri

Akçakoca tarihi evleri

Batı Karadeniz'in önemli turizm bölgelerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki 150 yıllık evler, İI Kültür ve Turizm Müdürlüğünce restore edilerek turizme kazandırılacak.

Mehmet Okan Yanmaz, Akçakoca Belediye Başkanı oldu!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Mehmet Okan Yanmaz kazandı...

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

Düzce Akçakoca'da yıkımlar başladı!

Düzce'de hayata geçirilmesi planlanan Akçakoca Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. Projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

Fenerbahçe'ye Akçakoca'da yeni tesis!

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'yi ziyaret ederek, Akçakoca'da yapılması planlanan tesis yatırımı için arazi incelemesi gerçekleştirdiler. 

Akçakoca Belediyesi'nden 5 yıllığına intifa hakkı ihalesi!

Akçakoca Belediye Başkanlığı, 5 yıllığına intifa hakkı tesisi işlemi ihale ediyor. İhale, İhale 11 Ocak 2018 Perşembe günü yapılacak..

Referans Başakşehir Vadi Evleri fiyatları!

Kiptaş  ve Kiler GYO ortaklığında inşa edilen Referans Başakşehir Vadi projesi 87 konut ve 63 ticari alandan meydana geliyor.  İşte Referans Başakşehir Vadi Evleri fiyatları...

Akçakoca'da yeni okul inşaatı devam ediyor!

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, hayırsever iş adamı Zeki Sevil tarafından yaptırılan İmam hatip okulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Düzce Akçakoca Orhangazi Ortaokulu, kent müzesi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Düzce Akçakoca'da devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Kurt, Orhangazi Ortaokulu'nun kent müzesine dönüşeceğini ifade etti.

Kocaeli Akçakoca'ya kültür evi inşa edilecek!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Akçakoca'ya kültür evi yapacak.

Akçakoca'daki eski belediye binası tamamen yıkıldı!

Düzce Akçakoca'da kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmalarda eski belediye binası tamamen yıkıldı.

Düzce Akçakoca'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Düzce'nin Camikebir Mahallesi'nden sonra Akçakoca'da da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında Akçakoca Belediyesinin eski binası yıkıldı.

Akçakoca'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Akçakoca Cumhuriyet Meydanı, liman içi ve üst kısımlarını kapsayan ve bölgede büyük bir değişimin gerçekleşmesine neden olacak kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı.

Akçakoca Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Akçakoca Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor. Kentte yeşil alanlar, kavşak düzenlemeleri gibi düzenlemeler devam ediyor.

Akçakoca tarihi evleri Haberi

Akçakoca tarihi evleri

İI Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Akçakoca'nın turizm alanında çok yönlü olduğunu belirterek, "Akçakoca'da deniz turizminin yanında kültür turizmine de ağırlık vermek için ilçenin eski yerleşim yerlerindeki tarihi evleri restore ederek turizme kazandırma hedefindeyiz" dedi. Yukarı Mahalle'deki sit alanında 150 tarihi ev bulunduğunu, 8'inin restorasyon çalışmalarının tamamlandığını, 19'unun proje aşamasında olduğuna dikkati çeken Budak, "Sivil mimari örneği bu evlerimizin hepsinin restoresini zamanla yapacağız. Tescilli evlerin sahipleri müdürlüğümüze başvurdukları takdirde kendilerine bakanlığımızın imkanlarını sunuyoruz" ifadesini kullandı. 



BAKANLIKTAN HİBE 

Budak, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu" kapsamında tescilli evlerin restorasyonunda bakanlığın hibe desteği verdiğini anlattı. İlçedeki restorasyon çalışmaları devam ettiği sırada kentin tanıtılması için kampanyalar düzenledikleri bilgisini veren Budak, şunları söyledi: "Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kenti gündeme getirerek tanıtım ayağını...