05 / 05 / 2024

Akdamar Adası projeleri

Akdamar Adası projeleri

Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.Tarihi Ermeni Kilisesi'ne ev sahipliği yapan Van Gölü'ndeki Akadamar Adası'na 279 bin lira harcanarak inşa edilen 60 metre uzunluğundaki iskelenin yapımı tamamlandı

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Kuşadası turizmine kentsel dönüşüm çözümü!

Yeni Kıroba Gazetesi köşe yazarı olan Menderes Akdağ bugünkü yazısında Kuşadası'ndaki projeleri ve yatırımları değerlendirdi. İşte o haber...

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

İrfan Ermiş'ten arsa satışı uyarısı!

ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nın karşısındaki Gevaş ilçesi sınırında çok büyük arsaların satın alındığını söyledi.

Kuşadası Suhan 360 Hotel açıldı!

Kuşadası turizminde M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı dönemindeki 5 yıllık turizm yatırımları planlaması ve nitelikli yatak sayısını arttırma projeleri meyvelerini vermeye devam ediyor.

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası içme suyuna kavuşacak!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nın içme suyuna kavuşması için çalışma başlatıldı. Gürpınar Belediyesi, Bejingir kaynağından adaya su hattı çekilmesi için harekete geçti.

Kuşadası'nda Kesedağı ve Tarihi Bisiklet Yolu projelerine hız verilecek!

Kuşadası'nda Kaymakamlığın Kesedağı ve Tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri Pine Bay otelde yapılan kapanış toplantısında bir kez daha ele alındı.

Kuşadası bisiklet yolu projesine hız verildi!

Kuşadası’nda Kaymakamlığın Kesedağı ve Tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri Pine Bay otelde yapılan kapanış toplantısında bir kez daha ele alındı.

Muammer Aksoy Kuşadası yatırımları hakkında bilgi verdi!

Pine Bay Otel'de, 'Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri' hakkında bilgi verildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçeye kazanımlar sağlayacak projelerin uygulanabilirlik analizlerinin yapıldığını kaydetti.

Akdamar Adası'na yeni iskele yapıldı!

Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.Tarihi Ermeni Kilisesi'ne ev sahipliği yapan Van Gölü'ndeki Akadamar Adası'na 279 bin lira harcanarak inşa edilen 60 metre uzunluğundaki iskelenin yapımı tamamlandı

Özlem Çerçioğlu Kuşadası'ndaki projeleri anlattı!

Özlem çerçioğlu Kuşadası'ndaki projeleri anlattı. Katılımcılarla Kuşadası'nın tanıtımı ve turizmi görüşen Çerçioğlu. Kuşadası'nda kurulacak bir örgütlenmede Büyükşehir Belediyesi olarak çatı rolü üstleneceklerini ve tanıtıma destek olacağını söyledi.

Akdamar Adası projeleri Haberi

Akdamar Adası projeleri

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.


Akdamar Adası'nda bulunan tarihi Akdamar Kilisesi'ne ziyaretçi sayısının artması, ada trafiğinde de yoğunluk yaşanmasına neden oldu.


Bu durumu göz önünde bulunduran Van Valiliği ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Akdamar Adası'nın kuzeydoğu kısmında bulunan bölgeye 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele inşa etti.


279 bin lira harcanarak yaklaşık 1,5 ayda inşa edilen iskeledeki çalışmaların tamamlanmasıyla Akdamar Adası bambaşka bir görünüme büründü.


İskelenin yanı sıra bu yıl adanın güneybatı kesimine de aynı şekilde bir iskele yapılacağı ve mevcut limanda da büyütme çalışmalarının yapılacağı belirtildi.


Yüklenici firma çalışanı Saim Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iskele yapımında kullanılacak malzemeyi Gevaş iskelesinden duba isimli deniz aracı yardımıyla adaya taşıdıklarını...