23 / 07 / 2024

Akdamar dünya listesine girecek mi

Akdamar dünya listesine girecek mi

Akdamar Adası'nda Kutsal Haç adına Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında Keşiş Manuel'e yaptırılan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için Müzeler Genel Müdürlüğüne resmi başvuruda bulundu.

Türk müteahhitleri 10 yıldır dünya 2'ncisi!

TMB, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesine giren firmaları ödüllendirdi. Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde dünya ikinciliğini korudu.

Polatyol dünya devleri arasına girdi!

Polatyol, ENR tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesine girdi. Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, “Türkiye’yi dünya ikinciliğine taşıyan şirketlerden biri olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Türkiye, dünya mega projeler listesine girdi!

Son dönemde mega projelerdeki başarımız dünyadaki projelerle yarışır hale geldi. Türkiye, Marmaray projesiyle dünya mega projeler listesine girdi..

Ani Antik Kenti'nin dünya mirası listesine kabul çalışmaları başladı!

Ani Antik Kenti "dünya mirası" olma yolunda - Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı .

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'den 2 otel Dünya'nın sıra dışı 50 Oteli listesine girdi!

İNGİLİZ Daily Telegraph Gazetesi'nin hazırladığı " Dünya'nın En Sıra Dışı 50 Oteli " listesine Türkiye'den 2 otel girdi. Oteller Kapadokya ve Antalya'da bulunuyor.

Türkiye'den 10 varlık Dünya Mirası Geçici Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve ismail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Akdamar Kilisesi UNESCO Dünya Mirası listesine girdi!

Van'ın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi ile, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Türkiye'den 10 varlık, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini sö

Van Akdamar Kilisesi Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, Van'ı turizmde hedeflenen noktalara taşıması bekleniyor.

Türkiye'den dünya mirasına girecek 40 eser daha var!

Türkiye’nin UNESCO’ya giren ve girmeye aday eserleriyle büyük bir tarih zenginliğine sahip olduğunu söyleyen ETİK Başkanı İşler,dünya mirası listesine eklenmeye aday 40 eserin daha bulunduğunu belirtti

Kaz Dağları UNESCO Dünya Mirası listesine girecek mi?

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği (KAZMAD), Kaz Dağları’nın UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için harekete geçti..

Akdamar dünya listesine girecek mi Haberi

Akdamar dünya listesine girecek mi

Başvuru ile ilgili makamında gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, kilisenin, eserlerin başvuruda taşıması gereken 10 kriterden 6 tanesini taşıdığını belirtti.


Akdamar Kilisesi'nin ilk olarak Dünya Miras Geçici Listesi'ne kabulünün gerektiğini ifade eden Aktuğ, "175 ülkenin üye olduğu UNESCO'nun 21 ülke temsilcisi tarafından listeye alınan bu değerler, değerlendirmeden geçtikten sonra listeye alınacaklar kararlaştırılıyor. Bizim yaptığımız müracaat neticesinde, 10 kriterden 6'sını taşıyan Akdamar Kilisesi'nin de mutlak suretle Dünya Miras Listesi'ne geçmesi mümkün olabilecek. Bakanlıkla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bakanlık olması gerekenlerle ilgili bizi yönlendirdi. Biz de oluşturulacak liste ile ilgili kriterleri değerlendirdik. Hazırlamış olduğumuz dosyayı Türkçe ve İngilizce kendilerine teslim ettik. 2014 yılı içerisinde değerlendirilecek, önce geçici listeye alınacak olan Akdamar Kilisesi'nin, daha sonra Dünya Miras Listesi'ne...