02 / 05 / 2024

Akdamar Kilisesi nerede

Akdamar Kilisesi nerede

Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapıldı.Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, kilisenin, eserlerin başvuruda taşıması gereken 10 kriterden 6 tanesini taşıdığını belirtti.

Akdamar Kilisesi'nde ikinci restorasyonun sonuna gelindi!

Van Gölü içersinde bulunan adayla aynı adı taşıyan tarihi Akdamar Kilisesi'nde ikinci restorasyonun da sonuna gelindi. Geçen yıl nisan ayında başlatılan restorasyon 1 milyon 100 bin TL'ye mal oldu...

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Van Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Listesi'ne girmesi için çalışılıyor!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Türkiye'den 10 varlık Dünya Mirası Geçici Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve ismail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Akdamar Kilisesi UNESCO Dünya Mirası listesine girdi!

Van'ın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi ile, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Akdamar Kilisesi turizmi canlandıracak!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Türkiye'den 10 varlık, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini sö

Van Akdamar Kilisesi Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, Van'ı turizmde hedeflenen noktalara taşıması bekleniyor.

Türkiye'deki 10 kültürel varlık UNESCO'da!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Akdamar Adası'na yeni iskele yapıldı!

Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.Tarihi Ermeni Kilisesi'ne ev sahipliği yapan Van Gölü'ndeki Akadamar Adası'na 279 bin lira harcanarak inşa edilen 60 metre uzunluğundaki iskelenin yapımı tamamlandı

5. Van Turizm ve Seyehat Fuarı açıldı!

5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, Selçuklu Mezarlığı ile yapımı devam eden Van Müzesi'ni gezdi.

Akdamar'ın UNESCO süreci başlatıldı!

Akdamar Adası'nda Kutsal Haç adına Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında Keşiş Manuel'e yaptırılan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için Müzeler Genel Müdürlüğüne resmi başvuruda bulundu.

Akdamar Kilisesi Dünya Miras Listesi'ne giriyor!

Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapıldı. Listeye kabul için gerekli 10 kriterden 6'sını barındıran Ermeni mirası kilisenin, listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Akdamar Kilisesi nerede Haberi

Akdamar Kilisesi nerede

Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Van'ın Gevaş ilçesi sınırlarındaki Akdamar Adası'nda Kutsal Haç adına Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında Keşiş Manuel'e yaptırılan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için Müzeler Genel Müdürlüğüne resmi başvuruda bulundu.


Başvuru ile ilgili makamında gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, kilisenin, eserlerin başvuruda taşıması gereken 10 kriterden 6 tanesini taşıdığını belirtti.


Akdamar Kilisesi'nin ilk olarak Dünya Miras Geçici Listesi'ne kabulünün gerektiğini ifade eden Aktuğ, "175 ülkenin üye olduğu UNESCO'nun 21 ülke temsilcisi tarafından listeye alınan bu değerler, değerlendirmeden geçtikten sonra listeye alınacaklar kararlaştırılıyor. Bizim yaptığımız müracaat neticesinde, 10 kriterden 6'sını taşıyan Akdamar Kilisesi'nin de mutlak suretle Dünya Miras Listesi'ne geçmesi mümkün olabilecek. Bakanlıkla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bakanlık...