05 / 05 / 2024

Akdeniz çanağındaki ülkelerin büyüme oranları

Akdeniz çanağındaki ülkelerin büyüme oranları

Yılın 7 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10,6 artışla 19,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında en hızlı büyüyen ülke oldu.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

İtalya'da uzaktan çalışana kira desteği!

İtalya, nüfusu azalan kasabalarındaki evleri 1 Euro değerinde satışa sunarken, şimdilerde de uzaktan çalışana para desteği kampanyası başlattı. İşte o kampanyanın detayları...

Yatırım Varlık Kiralama'nın 80 milyon TL'lik ana para ve getiri ödemesi tamam!

Yatırım Varlık Kiralama'nın 120 gün vadeli, 80 milyon TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi gerçekleştirildi. 

Galataport İstanbul'a MedCruise Birliği'nden ödül!

Galataport İstanbul, Akdeniz çanağındaki yaklaşık 100 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Konut satışlarındaki artış fiyatları nasıl etkileyecek?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini geçti. Satışları etkileyen ana unsur kredi faiz oranları olurken, satışların artması da fiyatları etkiledi. Haziran'da konut fiyatlarındaki artışın daha da fazla olacağı öngörülüyor...

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ekonomik etkisi Kovid-19'dan daha uzun sürebilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs ve petrol fiyatlarındaki düşüşün, ülkelerin kredi notu üzerinde baskı oluşturacağını bildirdi.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde son durum!

Mersin ve Antalya arasındaki ulaşım süresini kısaltacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi hızla ilerliyor.

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan kurtulacak.

47 bin 276 konutun yarısını Araplar aldı!

2013'ten bu yana yabancılar Türkiye'den 78 bin konut aldı. 2015'ten sonra satılan konutların yüzde 45.5'i Arap coğrafyasındaki ülkelerin vatandaşlarına gitti. Alımlardaki düşüş sonlandı

Mersin Akdeniz kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, kıyı kenar çizgisi ve imar kanunlarına aykırı olarak kumsala inşa edilen çok sayıda prefabrik binanın yıkımına başladı.

Yeşilovacık-Aydıncık ile Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel açıldı!

Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu, Yeşilovacık-Aydıncık/Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel ile 1 viyadüğün açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Mersinli iş adamlarından yeni konteyner limanı talebi!

Mersin iş dünyası uzun yıllardır bekleyen yeni konteyner limanı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir projenin Mersin Limanı'nı Akdeniz çanağının önemli bir yük aktarma merkezine dönüştüreceğini ifade etti.

Akdeniz çanağındaki ülkelerin büyüme oranları Haberi

Akdeniz çanağındaki ülkelerin büyüme oranları

 

AKTOB Ar-Ge Biriminin verilerine göre, ocak-temmuz döneminde, Akdeniz çanağında en çok turisti 34 milyon ile İspanya ağırladı. İspanya geçen yıla göre yüzde 3,9 büyüme gerçekleştirdi. İspanya’yı 19,1 milyon ile Türkiye izledi. Türkiye 7 aylık dönemde yüzde 10,6 büyüme yakaladı.


Akdeniz çanağında, darbeden sonra turist girişleri duran Mısır ise 7 aylık dönemi yüzde 5,7 artış ve 6,6 milyon turist ile tamamladı. Mısır'da, yılın ilk yarısında, yüzde 10'un üzerinde artış yaşamıştı.


Yılbaşından mayıs ayına kadar gerileme içinde olan Yunanistan ise mayıs, haziran ve temmuz aylarını önemli artışlarla kapatarak, 7 aylık dönemde yüzde 9,2 büyüme yaşadı. Ülke 7 ayda 7 milyona yakın turist...