05 / 05 / 2024

Akdeniz Kentler Birliği projeleri

Akdeniz Kentler Birliği projeleri

Akdeniz Kentler Birliği Başkanı Mohamed İdaomar ve İspanya Barselona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella I Calvete, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi.

Galataport İstanbul'a MedCruise Birliği'nden ödül!

Galataport İstanbul, Akdeniz çanağındaki yaklaşık 100 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Selçuklu İlçe Belediyesi'ne Tarihi kentler birliği süreklilik ödülü!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesine Tarihi Kentler Birliği tarafından 3 ayrı restorasyon ödülü verildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin binası Kepez'e taşınacak!

Kepez'de yükselecek Kepez Belediye Meclisi toplantısında, çeşitli şehirlerde 62 belediyenin üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği'nin (AKBB) yeni hizmet binasının Kepez'e taşınması karar için alındı.

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı.

Tarihi Kentler Birliği 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı...

Şahinbey Belediyesi Tarihi Kentler Birliği ödülünü aldı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği Malatya'da toplandı!

27’si büyükşehir olmak üzere 400 dolayında üyesi bulunan ve Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da toplandı

Altınok Öz Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı!

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” buluşması toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı.

UCLG ve Avrupa Birliği artık stratejik ortak!

Dünya Başkanlığı’nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ’ın yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ile Avrupa Birliği artık stratejik ortak oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden dördüncü ödülünü aldı!

Tarihi Kentler Birliği’nin ödül gerekçesinde, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Eskişehir Odunpazarı Projesi'ne Tarihi Kentler Birliği'nden ödül geldi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Odunpazarı Bölgesi’nde yapım çalışmaları devam eden “Büyükşehir Belediyesi Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel-Turistik Gelişim Projesi” Tarihi Kentler Birliği tarafından proje ödülüne layık görüldü.

Akdeniz Kentler Birliği İzmir'de toplandı!

Akdeniz Kentler Birliği Başkanı Mohamed İdaomar ve İspanya Barselona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella I Calvete, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi.

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu!

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu. Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Başkanı Muhammed Idaomar: "Birliğin, üye kentlerin karşılaştıkları sorunların çözümü için ortak bir platform olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Akdeniz Kentler Birliği projeleri Haberi

Akdeniz Kentler Birliği projeleri

Genel Kurul toplantısı için İzmir'e gelen Akdeniz Kentler Birliği (MEDCITIES) Başkanı Mohamed İdaomar ve İspanya Barselona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella I Calvete, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi. 

Aynı zamanda Tetuan Belediye Başkanı da olan MEDCITIES Başkanı Mohamed İdaomar, İzmir'in Akdeniz Kentler Birliği'ne üye kentler arasında en büyüklerinden ve önemli bir Akdeniz şehri olduğunu vurgulayarak, "Sadece coğrafi konumu olarak değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel birikimi açısından da çok önemli bir şehir. Akdeniz bölgesinde misafirperverlik kültürü vardır. Ve İzmir'de yapılan organizasyonda, misafirperverliğin Akdeniz'in en önemli kimliklerinden ve karakter özelliklerinden biri olduğunu bir kez daha anladık" şeklinde konuştu. 

ispanya Barselona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella 1 Calvete ise yaptığı açıklamada, izmir'de gerçekleştirilen organizasyon...