29 / 04 / 2024

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı.




 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Müftü Evi'nde yapılan restorasyon çalışmaları yüksek nitelikli olarak belirtildi. 


Melikgazi ilçesine bağlı Şehit Nazım Bey Mahallesi'nde bulunan 19. yy.'a ait tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan restorasyonla ayağa kaldırıldı. Restorasyon öncesi adeta virane durumunda bulunan tarihi yapı restorasyon sonrası orijinal halini alarak Kayseri halkının hizmetine sunuldu.


Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu çalışma Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın jürisi yapılan restorasyon çalışmasını kent kimliğini koruyan ve destekleyen farklı katmanları gün ışığına çıkarma çabası açısından önemli buldu ve teknik açıdan yüksek nitelikteki restorasyon uygulamalarına örnek gösterdi.



Habertürk


Geri Dön