29 / 04 / 2024

Side Tarihi Kentler Birliği'nden Uygulama Ödülü aldı!

Side Tarihi Kentler Birliği'nden Uygulama Ödülü aldı!

Side Tykhe Alanı İmar Planı ile Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen " Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012 " de "Uygulama Ödülü"ne layık görüldü...



Side Belediyesinin, Tykhe Koruma Amaçlı Revize İmar Tapınağı Restorasyonu ve Plam'nın yanı sıra antik kentin Side Antik Kenti Arkeolojik Sit koruyucu tanrısına adanmış Tykhe Alanı İmar Planı ile Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012"de "Uygulama Ödülü"ne layık görüldüğü bildirildi. 


Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, yaptığı açıklamada, Side Tapınağı'nın çağdaş teknoloji, malzeme ve yöntemlerle ayağa kaldırılarak tamamlanan restorasyon çalışmaları dolayısıyla ödüllendirdiklerini kaydetti. Özverili çalışmalarınının sonuçlarını görmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Uçar, planda emeği geçen herkese teşekkür etti. Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, daha önce de Geleneksel 4. Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri'nde "Yılın En İyi Turizm Projesi" ödülünü kazanmıştı. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön