17 / 05 / 2024

akdeniz kirlenmeye karşı korunması toplantısı

akdeniz kirlenmeye karşı korunması toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Çevre kirliliğine vize koyma imkanı yoktur. Bir yerde yapılan hava kirliliği, atıklar için tesisin yapılmaması, bir denizin kirletilmesi Akdeniz havzasında kıyısı bulunan 20 ülkeyi ilgilendirmektedir.” dedi..

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu raporuna göre, 3 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İşte illere göre hava durumu ve ayrıntılar...

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Mersin'de 5.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Mersin Akdeniz ilçesinde bulunan kargir ortaokulu 25 yıllığına restorasyon veya Onarım karşılığı kiraya veriyor. İhalesi 5 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Ege ve Akdeniz'de 300 otelin satılığa çıkarılması asılsız çıktı!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Ege ve Akdeniz sahillerinde toplam bin 300 otelin satılığa çıkarıldığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Ege ve Akdeniz'de bin 318 otel 30 milyar liraya satışa çıkarıldı!

Sektörde yaşanan sorunların kamuoyuna yansıdığından çok daha büyük olduğu belirtildi. İflasın eşiğine gelen turizmciler, tesislerini satmaya başladı. Son aylarda Ege ve Akdeniz sahillerinde 1.318 otel satılığa çıkarıldı.

Hande Yener Ege ve Akdeniz’de 5 yeni mekan açacak!

Popçu Hande Yener, Bodrum’da her yıl fiyatı ile tartışmalara neden olan lahmacuna karşı daha ucuz ‘beachmacun’u satacak. Yener, Ege ve Akdeniz’de beş yeni mekan açacağını duyurdu.

Ege ve Akdeniz sahillerinde bin 300 otel satılıyor!

Avrupa'dan da güvenlik gerekçesiyle rezervasyon iptallerinin artması, turizmciyi iflasın eşiğine getirdi. Bankalara yüklü miktarlarda borcu olan otelciler, tesislerini satmaya başladı. Ege ve Akdeniz sahillerinde toplam 1300 otel satılığa çıkarıldı.

Mersin Akdeniz'deki hızlı tren projesinde son durum!

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Akdeniz Üniversitesi camisinde 1,5 ton keçi kılı kullanılacak!

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılan İlahiyat Fakültesi Camisi'nin kubbe kaplamasında içinde 1,5 ton keçi kılı da bulunan bir karışım kullanılacak.

Mersin Üç Ocak Ortaokulu restorasyon karşılığında kiralanacak!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Mersin Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi'nde yer alan Mersin Üç Ocak Ortaokulu, restorasyon karşılığında 30 yıllığına kiralanması işi 4 milyon 502 bin 714 TL bedelle ihaleye çıkarıldı...

Doğu Akdeniz'e onkoloji hastanesi yapılacak!

Mersin Üniversitesi, bölgedeki ihtiyacı karşılamak ve Doğu Akdeniz'in sağlık turizminden daha çok pay alması için tam donanımlı bir onkoloji hastanesi açmayı hedefliyor. Ahmet Çamsarı, hastane ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu!

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu. Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Başkanı Muhammed Idaomar: "Birliğin, üye kentlerin karşılaştıkları sorunların çözümü için ortak bir platform olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Mersin'de vakıflardan 4.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık kargir okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Mersin Akdeniz Mahallesi 'nde yer alan kargir okulu 30 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilmesi için 25 Eylül 2014 tarihinde ihale yapacak.

akdeniz kirlenmeye karşı korunması toplantısı Haberi

akdeniz kirlenmeye karşı korunması toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevre kirliliğinin bir ülkenin tek başına aldığı tedbirlerle çözülebilecek bir sorun olmadığını söyledi. Bayraktar, “Çevre kirliliğine vize koyma imkanı yoktur. Bir yerde yapılan hava kirliliği, atıklar için tesisin yapılmaması, bir denizin kirletilmesi Akdeniz havzasında kıyısı bulunan 20 ülkeyi ilgilendirmektedir.” dedi.


Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi çerçevesinde ‘18. Taraf Ülkeler Toplantısı’ İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Israil Çevre Bakanı Amir Peretz, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Icra Direktörü Yardımcısı İbrahim Thiaw, Malta Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Leo Maria Brincat, Hırvatistan Çevre ve Doğanın Korunması Bakanı Mihael Zmajlovic ve çok sayıda ülke temsilcisi katıldı.


Toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, Akdeniz'in dünyanın en önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi. Coğrafi konum...