04 / 05 / 2024

akdeniz kruvaziyer turizmi

akdeniz kruvaziyer turizmi

Kruvaziyer iskelesi bulunmayan Fethiye'ye kültür turu kapsamında gemi ile 200 zengin Amerikalı turist geldi. Malta bandıralı yolcu gemisi "Aegean Odyssey" Fethiye'ye bir kez daha geldi...

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.

Antalya Limanı kruvaziyer turizminde sezonu kapattı!

Kruvaziyer turizmin önemli duraklarından olan Antalya Limanı Port Akdeniz, kruvaziyer sezonunu Bahama bayraklı Amadea isimli yolcu gemisiyle kapattı. Liman, 2014 sezonunu 65 yolcu gemisiyle kapatmış oldu...

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı!

Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı!

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı. Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Antalya'ya kruvaziyer ile 134 bin turist geldi!

Global Yatırım Holding AŞ'ye bağlı Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, Antalya'ya ocak-ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini bildirdi.

Akdeniz'e gemilerle gelen turist sayısı arttı!

Son dönemde dünyada daralan kuruvaziyer turizmi Türkiye'yi etkilemedi. Ege'den sonra Akdeniz'e de gemilerle gelen turist sayısı artmaya başladı. Özgür Sert, Antalya'ya Ocak-Ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini bildirdi.

Antalya'ya ilk 9 ayda 45 kruvaziyer ile 134 bin yolcu geldi!

Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Antalya Limanı’na ilk 9 ayda 45 kruvaziyer ile 134 bin yolcu geldi, yıl sonuna kadar 170 bin yolcuya ulaşacağımızı ümit ediyoruz” dedi...

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel!

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel takıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: " Ortadoğu, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar, kruvaziyer gemilerin rotasını değiştirdi"dedi.

İzmir'e 78 sefer ile 190 bin 28 kruvaziyer yolcusu geldi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ortadoğu'da yaşanan karışıklık nedeniyle rotalarından Doğu Akdeniz'i çıkaran kruvaziyer gemilerinin İzmir'in de aralarında bulunduğu Ege kıyılarını tercih ettiğini belirtti.

Kruvaziyer şirketleri Batı Akdeniz'e yükseldi!

İzmir'in Türkiye kruvaziyer pazarından aldığı payı koruduğunu belirten Demirtaş, buna karşın tüm Türkiye kruvaziyer pazarında bir düşüş olduğunu söyledi.Tüm Doğu Akdeniz'de yaşanan kruvaziyer turizmdeki düşüşün İzmir'i de etkiledi

Ortadoğu'daki karışıklık üzerine kruvaziyer gemileri rotayı İzmir'e çevirdi!

Ortadoğu'daki gelişmeler nedeniyle Doğu Akdeniz'deki bazı limanları rotalarından çıkaran kruvaziyer firmaları, Ege kıyılarını tercih ediyor. İZTO Başkanı Demirtaş: "Ortadoğu’daki olaylar nedeniyle MSC ve Costa İzmir’e 10 yeni sefer ekledi" dedi.

Kruvaziyer turizminde Akdeniz limanlarında yüzde 37'lik düşüş var!

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer gemi seferlerinde Akdeniz ve Ege limanlarında yüzde 37'lik bir düşüş olduğunu söyledi.

akdeniz kruvaziyer turizmi Haberi

akdeniz kruvaziyer turizmi

Yunanistan'ın Rodos adasından Fethiye'ye gelen Amerikalı 200 turist filikalarla demirlediği şövalye adası önünden Fethiye İskelesine taşındı. Fethiye'de turist gemisinin belediye iskelesine yanaşmasını sağlayacak römorkunun bulunmaması nedeniyle filikalarla iskeleye getirilen turistler buradan otobüslere bindirilip Amintas kaya mezarları, kayaköy, ölüdeniz gezdirilip Tlos, Ksantos, Letoon ve Patara antik kentlerde ziyaret edildi. 140 metre uzunluğundaki kruvaziyer de bulunan 200 turistten gemide kalan turistlerle 160 personelden bazıları da Fethiye kordon boyuyla çarşıyı gezip alışveriş gerçekleştirdi. Geminin acente yetkilileri çoğunluğu Amerikalı arkeologlardan oluşan 200 kişi Fethiye'deki antik kentleri gezmek için Rodos'tan Fethiye'ye geldiler. Fethiye'den Antalya'ya geçip orada da antik kentleri gezecekler. 


Bu geminin bu sezon Fethiye'yi son ziyaretidir. Kültür turuna katılan turistler çarşıda alışverişe de çıktılar. 140 metre uzunluğundaki malta bayraklı gemi belediye iskelesine römorkör ve...