29 / 04 / 2024

Akdeniz'e gemilerle gelen turist sayısı arttı!

Akdeniz'e gemilerle gelen turist sayısı arttı!

Son dönemde dünyada daralan kuruvaziyer turizmi Türkiye'yi etkilemedi. Ege'den sonra Akdeniz'e de gemilerle gelen turist sayısı artmaya başladı. Özgür Sert, Antalya'ya Ocak-Ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini bildirdi.



Son dönemde dünyada daralan kuruvaziyer turizmi Türkiye'yi etkilemedi. Ege'den sonra Akdeniz'e de gemilerle gelen turist sayısı artmaya başladı. Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, Antalya'ya Ocak-Ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini bildirdi.


"AKDENİZ ÇANAĞI "

Mısır, İsrail, Lübnan gibi ülkelerde yaşanan sıkıntılar Akdeniz çanağındaki kruvaziyer turizmi olumsuz etkiledi" diyen Sert, "Akdeniz'de kruvaziyer ile yolculuk yaptığınızda, Antalya'ya geldiğiniz zaman son noktadasınız, doğuda güvenlik riski nedeniyle gidecek yer kalmadı maalesef. Aslında ben güvenlik riski olduğunu düşünmüyorum fakat turistin algısı böyle. Televizyona bakan, radyo dinleyen turist (Suriye'de savaş, Mısır'da askeri yönetim var) diyor ve o bölgelere gitmek istemiyor" dedi. 


ANTALYA ÖNDE 

Antalya'da kruvaziyer turizminde, geçen yıla göre küçülme veya büyüme bulunmadığını, fakat Türkiye genelinde yüzde 30'ün üzerinde daralma olduğunu kaydeden Sert, "Antalya Limanı'na Ocak-Ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 yolcu geldi, sene sonuna kadar geçen yılki rakam olan 170 bin yolcuya ulaşacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu.



Takvim 


Geri Dön