19 / 05 / 2024

AKDENİZGEP kapsamındaki projeler

AKDENİZGEP kapsamındaki projeler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Akdeniz Gelişim Projesi ile 750 bin kişiye istihdam imkanı yaratılacağını, çiftçiye yılda 6,4 milyar lira ilave zirai gelir sağlanacağını bildirdi.

2024 Yatırım Programı’ndaki projeler ve tutarları Resmi Gazete'de yayımlandı!

2024 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan projeler ve tutarları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 Genel Seçimleri öncesinde verilen müjde yerine getirilecek. Bu sayede öğrenciler yüzde 50 indirimle telefon sahibi olacaklar. Peki öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedi eminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışına onay verdi.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresunlu üreticilerin ORKÖY projesi kapsamındaki kredi borçları 1 yıl ertelendi!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Giresunlu üreticilerimizin ORKÖY projesi kapsamındaki kredi borçları 1 yıl süreyle ertelendi" dedi.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamındaki destekler 31 milyar lirayı aştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlara sağlanan destek ve yardım miktarının 31 milyar lirayı aştığını bildirdi.

Mücbir sebep kapsamındaki mükelleflerin vergi ödevleri için geri sayım!

Tüm dünyayı etkisi altına lan Kovid-19'dan etkilendiği için mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin, ertelenen vergi ödevlerini 27 Temmuz Pazartesi gün sonuna kadar yerine getirmesi gerekiyor.

Kanal İstanbul kapsamındaki 22 milyon metrekare Hazine taşınmazı tescil edildi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesi kapsamında, değeri 3.4 milyar TL olan 4 milyon 422 bin metrekare büyüklüğündeki 489 gayrimenkulün bedelsiz şekilde TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü.

Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki döviz kullanım oranları yeniden düzenlendi!

Dahilde işleme izin belgesi kapsamındaki azami döviz kullanım oranları yeniden düzenlenirken, bu oranlar sektörel bazda Ticaret Bakanlığınca belirlenecek.

Gültekin Uysal : Koruma altındaki doğal alanlar yapılaşmaya açılıyor!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamındaki çalışmaları değerlendirdi…

AKDENİZGEP kapsamındaki projeler Haberi

AKDENİZGEP kapsamındaki projeler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin, Adana, Antalya, Osmaniye, Hatay, Burdur, Isparta ve Kahramanmaraş'ı kapsayan Akdeniz Gelişim Projesi'nin (AKDENİZGEP) hayata geçirildiğini söyledi.


Proje kapsamında, 37 milyar liralık 3 bin 725 projenin 2019 yılına kadar hizmete alınacağının müjdesini veren Erdoğlu, şöyle konuştu:


"Projelerle Akdeniz bölgemizde 2019 yılı sonuna kadar 266 baraj ve gölet, 440 sulama tesisi inşa edilmiş olacak. 6,7 milyon dekar arazi suya kavuşacak. 16,9 milyar kilovat saat yıllık hidroelektrik enerji üretimi sağlanıp, 33 içme suyu temin tesisiyle 11 milyon kişiye ilave içme suyu temin edilecek. 285 ağaçlandırma ve ormancılık projesiyle 8,2 milyon dekar arazide ağaçlandırma çalışması yapılacak ve 1 milyar 80 milyon fidan toprakla buluşturulacak. 105 tabiat turizmi etkinlik alanı çalışılması ve 107 otomatik...