14 / 05 / 2024

Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 Genel Seçimleri öncesinde verilen müjde yerine getirilecek. Bu sayede öğrenciler yüzde 50 indirimle telefon sahibi olacaklar. Peki öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde öğrencilere vergisi telefon verileceği sözünü vermişti. Geçtiğimiz günlerde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu hakkında çalışmaların yapıldığını dile getirdi. Öğrenciler bu kapsmada hemen araştırmalara başladı. öğrencilere vergisiz telefonları hangileri? Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisiz telefon kimlere verilecek?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RESMEN AÇIKLADI1

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

MEHMET ŞİMŞEK'TEN VERGİSİZ TELEFON AÇIKLAMASI!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğrencilere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışmaları devam ettiğini ayrıntıları henüz paylaşamayacağını açıkladı.

Bakan Şimşek, çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını vurguladı.

Mehmet Şimşek, vergisiz telefon konusunun TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelip gelmeyeceğine yönelik gelen soruda "Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis'in açılması gerekir. İdari karar gerektirenler, idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım."  cevabını verdi. 

VERGİSİ TELEFONDAN KİMLER YARALANABİLECEK?

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışından sadece üniversite öğrenci yararlanabilmesi, açık öğretim öğrencilerinin dahil edilmemesi bekleniyor. Detayların ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor. 

VERGİSİ TELEFON HANGİ MODELLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK?

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar şartları henüz açıklanmadı. Ancak vergisiz telefon çalışmasının sadece Türkiye'de üretilen modelleri kapsayacağı iddialar arasında yer alıyor. 

Gençlere hangi model vergisiz telefonlar satılacak? Vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Vergisiz cep telefonu düzenlemesi! Hangi markalar alınabiliyor? İşte yanıtı

Geri Dön